USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Болгарії спалахнули протести через ціни на бензин

19 Листопада 2018 08:14
У Болгарії тисячі осіб беруть участь у протестах проти зростаючих цін на паливо, що тривають вже декілька днів.

Як передає видання DW, демонстранти в неділю, 18 листопада, тимчасово заблокували своїми автомобілями обидва автобани, що ведуть від столиці країни Софії до Чорного моря, а також Петроханский перевал в горах Стара-Планіна. Крім того, було ускладнено рух на пунктах пропуску через кордони з Туреччиною і Грецією.

Учасники недільних протестів, своєю чергою, на вулицях столиці виступили з критикою збільшення податків для власників старих автомобілів і засудили низький рівень життя в найбіднішій країні Євросоюзу. Демонстранти вимагали відставки уряду під керівництвом Бойка Борисова і «зміни системи». Акції протестів відбулися в низці інших міст Болгарії, в тому числі у Варні і Пловдиві.

Екс-президент Болгарії Росен Плевнелієв не виключив втручання Росії в протестні акції. У телевізійному інтерв'ю колишній глава держави згадав «автомобілі з російськими номерними знаками», але зазначив, що вони не могли «очолювати протести».

Як повідомлялося, у Франції відбулося понад 2000 акцій протесту, сталося чимало сутичок із правоохоронцями. За останніми даними постраждали 229 людини, у тому числі шестеро отримали серйозні травми. Під час акції загинув один протестувальник, збитий жінкою на автомобілі.

Згодом ставло відомо, що влада Франції відмовилася скасовувати нові податки на бензин і дизельне паливо, як того вимагають демонстранти по всій країні. Про це повідомив прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп.



"Ми ввели податки на паливо не для того, щоб отримувати задоволення від роздратування французів, а тому, що ми хочемо оподатковувати вуглець, а не людську працю", - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Робітник заводу Показати IP 19 Листопада 2018 10:46
В Україні ціни на бензин стабільно високі , нас це " задовільняє" ... !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus