USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Британії помер знаменитий кінорежисер

31 Липня 2020 23:08
Британський кінорежисер Алан Паркер («Евіта», «Багсі Мелоун», «Стіна») помер у віці 76 років.

Картини, до яких він був причетний, отримали в цілому 19 премій BAFTA, 10 нагород Золотий глобус і 10 Оскарів. Серед його робіт – «Опівнічний експрес», «Серце ангела», «Міссісіпі у вогні», «Прах Анджели» і «Птаха», повідомляє УНІАН з посиланням на BBC.

Він був одним із засновників Британської гільдії режисерів і головою Британської ради з кінематографії. Паркер помер після тривалої хвороби. У нього залишилася вдова – Ліза Моран-Паркер, п’ятеро дітей і сім онуків.

У 1995 році режисер отримав Орден Британської імперії, у 2002 році був проведений в лицарі. Паркер народився в Лондоні у 1944 році. Він почав кар’єру як копірайтер в рекламній індустрії, але незабаром почав режисерувати рекламні ролики.

У 1974 році він зняв для BBC фільм «Евакуйовані», який отримав премію BAFTA за кращу режисуру. За всю кар’єру Паркер отримав сім нагород Британської кіноакадемії. Він також двічі був номінований на премію «Оскар» як кращий режисер. Останній знятий Паркером фільм – «Життя Девіда Гейла» 2003 року зі Кевіном Спейсі і Кейт Уінслет. У 2018 році режисер передав в дар національному архіву Британського інституту кіно своє зібрання сценаріїв і інших кінематографічних документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus