USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Британії в 2023 році зможуть пройти вишкіл ще 20 тисяч українських військових

19 Січня 2023 07:34
Британія цьогоріч проведе вишкіл для наступних 20 тисяч українських військових.

Як повідомляє Європейська правда, про це сказав міністр оборони Бен Воллес, виступаючи у парламенті.

«Покращуючи наші успішні результати з базовим вишколом для українських військових у Британії в 2022 році, цього року ми також збільшуємо їхню чисельність до ще 20 тисяч. Канада, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди, Нова Зеландія вже залучені до цього процесу, і я радий повідомити, що приєднається також група австралійських інструкторів», – зазначив він.

Воллес також акцентував, що Україні потрібно надавати допомогу, необхідну для того, щоб вона вигнала російські війська зі своєї території.

Читати ще: У Німеччині стартували розширені навчання для українських військових від США

«У 2023 році міжнародна спільнота не дозволить Росії просто перечекати і продовжувати завдавати величезних страждань цивільним українцям. Міжнародна спільнота визнає, що озброїти Україну так, щоб вона могла вигнати Росію зі своєї території, – не менш важливо, ніж для захисту того, що Україна вже отримала», – зауважив Бен Воллес, нагадавши, що саме про це буде йтися на найближчій зустрічі формату «Рамштайн».

Читати ще: Україна отримає британські танки Challenger 2, – міністр оборони Бен Воллес

Міністр оборони Британії підкреслив, що рішучість партнерів є реакцією на те, що Росія робить з Україною.

«Кремль має визнати, що це їхня поведінка зміцнює міжнародну рішучість, і що всупереч тому, що каже пропаганда, Україна та її союзники зосереджені на захисті держави. Ніщо з міжнародної підтримки, яку надають, не є «нападом на Росію» чи «скоординованою НАТО агресією», не кажучи вже про «маріонеткову війну». Ми допомагаємо Україні захищатися згідно з міжнародним правом і відновлювати суверенітет», – зауважив Воллес.

Він додав, що вірить в нові успіхи України у 2023 році на тлі більшої підтримки союзників, тоді як Росія очікувано буде мати проблеми і з керівництвом, і зі спорядженням своєї армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus