USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Британії виробляють пластик, який розкладається у віск

24 Вересня 2021 17:49
У Великій Британії група дослідників винайшла нешкідливий для планети пластик. Він розкладається у віск. Європейська компанія вже уклала угоду з постачальником гіганта 7-Eleven на Тайвані. Також британці продали свою технологію одному з найбільших світових виробників пластмаси Formosa Plastics.

Про це пише Главком з посиланням на Bloomberg.

На своєму сайті компанія заявляє, що розробила перший у світі повністю біорозкладаний пластик і запустила його з масове виробництво.

Генеральний директор фірми Найл Данн вказав, що їхня продукція не залишаює мікропластик - фрагментів довжиною менше п'яти міліметрів в процесі розкладання. Ще один плюс розробки - утилізація такого пластику не вимагає спецобладнання.

До складу пластику увійшли з десяток хімічних речовин, включаючи каучуки, масла і вологопоглиначі, які потім руйнують пластмасові полімери і перетворюють матеріал у віск.

Далі цей віск, якщо він потрапив в природу, повністю перетравлюється бактеріями і грибами. За допомогою цієї технології можна створювати як тонку харчову плівку, так і тверді матеріали, як для склянок.

Тонкі упаковки розкладаються за 226 днів (для порівняння - звичайний пластиковий пакет на звалищі розкладається близько тисячі років). Цей же пластик можна використовувати повторно.

Щороку 8,3 млрд пластикових соломинок потрапляють у світовий океан. Тільки американці споживають 500 млн одноразових пластикових трубочок в добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus