USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Бухаресті мітинг розігнали сльозогінним газом

10 Серпня 2018 23:08
Під час мітингу діаспори у столиці Румунії Бухаресті стались сутички між учасниками акції та правоохоронцями.

Правоохоронці застосували сльозогінний газ проти учасників мітингу, пише «Укрінформ».

Як пояснили у жандармерії Бухареста, правоохоронці були змушені вдатись до таких дій, «оскільки окремі учасники мітингу почали закидувати представників поліції і жандармерії різними предметами і пляшками».

За даними прес-служби відомства, приблизно 25 осіб, в тому числі й поліцейські, зазнали травм. Двоє жандармів були доставлені в одну з бухарестських лікарень.

Сутички у столиці Румунії розгорілись під час спроб мітингувальників прорвати кордон поліцейських та увірватись в будівлю уряду.

10 серпня у Бухаресті відбувся багатотисячний мітинг проти правлячої в країні коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією. У ньому взяло участь близько 10 тисяч людей, які приїхали не лише з інших регіонів країни, але з інших європейських країн – зокрема, Норвегії, Нідерландів та Іспанії.


Протестувальники озвучили свої вимоги, головною з яких є – не підривати основи незалежного правосуддя та не допускати до влади людей, які мають кримінальне минуле. Вони також вимагають відставки уряду та проведення дочасних парламентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus