USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Бурятії спорткомплекс смердить трупами окупантів: місцевим це не подобається

30 Квітня 2022 05:29
Росія продовжує заперечувати реальні втрати в Україні, але спорткомплекси, де прощаються з ліквідованими окупантами, вже почали «виділяти» неприємні запахи трупів. Це не подобається батькам, чиї діти ходять в такі комплекси на заняття спортом.

У столиці Бурятії Улан-Уде спорткомплекс смердить мерцями, повідомляє місцеве видання «Люди Байкалу», передає УНІАН.

Там місцем для прощання з окупантами, чиї останки таки забрали з поля бою їхні товариші по службі, обрали головний республіканський центр зі стрільби з лука – Лукодром. Перші тіла російських військових туди почали привозити ще на початку березня, через кілька днів після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Протягом усього цього часу діти продовжують тренуватися в спорткомплексі. В одній частині будівлі маленькі буряти вчаться стріляти з лука, а в іншій, просто за стіною, прощаються з військовими, яких було ліквідовано в Україні. Місцеві жителі, звичайно ж, незадоволені.

Але турбує їх не те, що Бурятія залишається одним з тих регіонів, уродженці яких частіше за інших гинуть в Україні. Їм не подобається трупний запах. Загиблих везуть довго, іноді з дня смерті до похорону минає місяць і навіть два. Ось і причина смороду.

«Батькам не подобається, що спорткомплекс перетворився на похоронний зал. Нещодавно там, де тренуються діти, теж з'явився трупний запах. Тут все пропахло мерцями», – поскаржилася росіянка, чий син ходить на заняття в цей спорткомплекс.

Церемонії прощання відбуваються майже щодня, в Бурятію регулярно доправляють трупи окупантів. Батьки ліквідованих військових не хочуть спілкуватися з пресою, але деякі з них все одно кажуть, що вірять в «перемогу» країни-агресора і навіть схвалюють повномасштабне вторгнення в Україну.

Деякі батьки ліквідованих окупантів навіть «міряються» тим, кому з них «пощастило більше». Одні сім'ї отримують трупи військових, а деяким доводиться ховати тільки частини тіл – голову і руки.

Варто додати, що українські захисники так нищать російських окупантів, що ворожі ангари з вантажем 200 просто забиті.

Про це свідчать нові телефонні розмови загарбників, які вдалося перехопити СБУ.

Українська спецслужба оприлюднила запис, під час якого російський солдат досі не може оговтатись від шоку і ділиться з другом враженнями від війни.

«Чесно сказати, Росія конкретно згасає. Там далі стоять ангари, і трупи російських солдатів просто привозять і кидають. Не знають, хто є хтось, не розбирають. Там по п’ять-шість стопок битком! Прикинь! Просто не знають, хто є хто», – із жахом розповідає загарбник.

Також російський військовий не бачить високої мети у своїх діях: «Тут беззаконня йде! Тут просто незрозуміло взагалі нічого: за що ми воюємо, як ми воюємо».

За словами окупанта, з 67 військових у роті залишилось лише 10. А дагестанці й чеченці взагалі тікають зі словами, що це не їхня війна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus