USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Під час війни треба вміти захищати себе»: у Луцьку навчали самооборони. Фото

5 Квітня 2023 09:31
В обласному центрі Волині вже шоста група із 30 учасників отримала сертифікати про проходження курсу самооборони. Для цивільних громадян розробили спеціальну програму, що складалася із десяти занять, які були абсолютно безкоштовними.

Заняття відбувалися в спортивному клубі козацького бойового мистецтва «Герць», проводили їх тренери із Луцького міського молодіжного центру. Серед організаторів також КЗ «Спорт для всіх» та департамент молоді та спорті Луцької міської ради.

Підтримку проєкту надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який закупив інвентар для тренувань.

Як розповів один із тренерів Юрій Семчук, курси самооборони із моменту їх створення відвідали понад сто людей, більшість із яких жінки. За його словами, після завершення курсів вони набираються психологічної впевненості та стають сильнішими.

«Ми вирішили створити курси самооборони, тому що почалася війна. У важкий час потрібно навчатися захищати себе, розвиватися фізично. Тому вони мають великий попит», – зауважив Юрій Семчук.
Тренування відбувалися двічі на тиждень і тривали по дві години. Учасників навчали протидіяти різним небезпечними ситуаціям, зокрема ухилятися від нападника, який позаду, відбиватися від особи з ножем тощо.
Також тренери закцентували на больових точках на тілі та відточували техніку виконання прийомів самозахисту. Звісно ж, розпочинали кожне заняття із розминки, аби підготувати тіло до навантажень. Примітно, що серед відвідувачів були не лише лучани, а й жителі навколишніх сіл.

Читати ще: «Захистити себе та своє життя»: у Луцьку організували курси самооборони для населення. Фото
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський привітав учасників з успішним завершенням шостого курсу самооборони. Він висловив сподівання, щоб отримані знання знадобилися їм якомога рідше.
Керівник спортивного клубу «Герць» Роман Ковальчук відзначив: «Кожен із відвідувачів може надалі продовжувати тренування самостійно, адже це не лише дає корисні знання, а загартовує тіло».
Усіх, хто відвідував заняття, нагородили сертифікатами за проходження 20-годинного курсу самозахисту цивільного населення, а Фонд Ігоря Палиці зробив учасникам корисні подарунки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Деградація Показати IP 7 Квітня 2023 17:11
Під час війни треба зброєю вчитися оборонятись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus