USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Чехії через суд скасували масковий режим

27 Липня 2021 21:02
Верховний суд Чехії скасував обов’язковий масковий режим попри занепокоєння Міністерства охорони здоров’я. Позов проти МОЗ Чехії надійшов від людини з інвалідністю, яка заявила про порушення своїх прав.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Seznam Zprávy.

Рішення суду передбачає, що вдягати маски буде не обов’язковим, зокрема, у магазинах, громадському транспорті та ресторанах. Воно набуде чинності через три дні після ознайомлення з документом Міністерства охорони здоров’я республіки.

Деталі позову

Позов до Верховного суду подав громадянин Чехії з інвалідністю. Він страждає на захворювання дихальних шляхів, і стверджує, що через стан здоров’я фізично не може носити маски. До категорії винятків, яким у Чехії дозволено не одягати маску, його захворюваність не входить.

Разом з тим, МОЗ Чехії заявило, посилаючись на відповідні дослідження, що використання маски ніяким чином не обмежує доступ кисню до організму. За словами міністра Адама Войтеха, у зв’язку з пандемією недоречно робити жодних винятків.

Судове рішення

Суддя Верховного суду республіки Петр Мікеш під час прочитання вироку наголосив, що «відповідач (Міністерство охорони здоров’я Чехії – ред. 24 канал), попри неодноразові вимоги суду, не зміг обґрунтувати вжиті надзвичайні заходи, які стосуються пандемії».

«Таке рішення не є проявом надмірної судової активності та втручання в адміністративні повноваження відповідача (МОЗ Чехії – ред. 24 канал), мовиться про законну вимогу виправдати надзвичайні міри, які утискають права та законні інтереси окремих осіб», – додав суддя.

Нагадаємо, що у Чехії некомерційні організації почали робити щеплення проти COVID-19 безпритульним. Всього у республіці, станом на початок липня, вакцинували майже третину населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus