USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Верховний Суд скасував рішення судів про поновлення Вусенко на посаді секретаря міськради

31 Жовтня 2018 10:48
Рішення Луцького міськрайонного суду та Львівського апеляційного суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря Луцької міськради скасували у Верховному Суді.

Про це йшлося під час пленарного засідання 48 сесії Луцької міськради 31 жовтня.

Як повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, за останні півтора року в міськраді відбувалися події, які по-різному трактувалися різними сторонами. Було багато звинувачень на адресу керівництва міськради в порушенні і недотриманні закону, це знайшло відображення у деяких ЗМІ, що писали ніби про скандали.

Як зауважив Григорій Пустовіт, 24 жовтня Верховний Суд скасував рішення суду першої інстанції та апеляційного суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міськради. Засідання судів, як вирішив Верховний Суд, повинні були проводитися за принципами рівності перед законом, а цього не було і суд першої інстанції та апеляційний суд ухвалювали необґрунтовані рішення.

Отже, попри те, що опоненти говорили, що керівництво міськради вело себе не згідно з законом, закон усе ж переміг і були скасовані рішення судів, які ухвалювалися без доказової бази. Григорій Пустовіт відзначив, що прокуратура одразу звернула увагу на те, що рішення суду першої інстанції не відповідало вимогам закону.

Оцінка подіям від Верховного Суду розставила всі крапки над "і", і питання щодо цього відпали: багато хто з депутатів з розумінням поставилися до того, що керівництво міськради у судах відстоює свої права, але багато хто відверто хотів звести через суд політичні рахунки.

Юлія Вусенко зауважила, що не ознайомилася наразі з цим рішенням Верховного Суду.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що вітає рішення Верховного Суду, яке скасувало попередні ганебні рішення судів. Судді, з його слів, були здивовані тим, як розглядалася справа, як виконувалися норми матеріального права і процесуальні норми – представників міськради навіть не викликали на засідання Львівського апеляційного суду. Щодо того, що Юлії Вусенко невідоме рішення суду, він зауважив, що та направляла заяву на розгляд справи без її участі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2018 11:19
Як далі нам з цим жити..
Петро Показати IP 31 Жовтня 2018 11:30
Врешті решт та зверхня особа можливо займеться якимось іншими справами, бо справи громади їй десь- головне амбіції
Патріот Показати IP 31 Жовтня 2018 12:03
Нарешті виберуть мера Луцька
Кіт Показати IP 31 Жовтня 2018 12:03
Ура, нехай та дівка накінець займеться сім'єю, а хто тепер поверне незаконно отриману нею зарплату? Є справедливість, ще з депутатів треба виперти з її рижою подружкою.
Степан (Крымчанин) Показати IP 31 Жовтня 2018 13:13
Кожен народ гідний того правителя, якого має. Бачили очи що обирали...
порох Показати IP 31 Жовтня 2018 19:14
САМОНЕМІЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Степан (Крымчанин) Показати IP 1 Листопада 2018 12:13
Вона юрист. А Закон, законність, законників на Україні ніколи не поважали.
до степана Показати IP 1 Листопада 2018 15:45
З неї такий законник, як пуля з гімна, все куплено за бобло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus