USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

У Чернівцях погоня поліцейських за мотоциклом завершилася смертельною ДТП

19 Липня 2016 10:51
Погоня поліцейських за мотоциклом завершилася у Чернівцях смертельною аварією, - йдеться у сюжеті ТСН.

Двоє братів на спортивному байку не зупинилися на вимогу патрульних і близько півгодини тікали нічними вулицями, зрештою врізавшись у стовп. Перед зіткненням вони зачепили поліцейську машину, яка стояла поперек дороги.

Унаслідок ДТП один із братів загинув. Зі слів іншого потерпілого, аварію спровокували самі копи. Своєю чергою у поліції запевняють, що діяли згідно з інструкцією.

Як розповіли у поліції, вночі екіпаж помітив мотоцикл без номерів, на вимогу зупинитися водій не зреагував, тож почалася погоня. Водночас інша машина правоохоронців перегородила вулицю, якою тікав мотоцикліст із пасажиром. Після цього мотоцикл зачепив автівку «копів», що стояла на дорозі, і врізався у стовп.

"Патрульний повернув ліворуч, виїхав на смугу зустрічного руху, і мав намір вийти з транспортного засобу та зупинити той транспортний засіб, що порушував правила", - пояснив рядовий поліції Артур Шкроб.

Зі слів поліцейських, вони не збиралися використовувати свій автомобіль як перешкоду втікачу.

"Водії екіпажу 118, який частково перекривав дорогу, почули поштовх. Вони, побачивши, залишили автомобіль і вибігли надавати першу медичну допомогу", - зазначив начальник патрульної поліції Чернівців Олег Йосипів.

Натомість пасажир мотоцикла, який відбувся лише переломом ключиці, через друга сім'ї оприлюднив зовсім іншу версію трагедії, звинувативши поліцію у тому, що вони не лише перегородили шлях, а й навмисно здали назад, аби завадити мотоциклу рухатися. До того ж наголосив, що швидку травмованим викликали не копи.

"Коли вони хотіли об'їхати ззаду машину, ті дали назад. І він коліном машину зачепив. Їх почало заносити, і вони пішли прямо в стовп. Почали смикати їх і питати, де документи на мопед, як звуть. А допомога - жінка підійшла, почала кричати на поліцію і викликала швидку, бо поліція стояла просто", - процитував товариш потерпілого.

Обох братів після ДТП забрали до реанімації, проте старший, 21-річний хлопець, помер від травм менш ніж за добу після аварії.

"У пацієнта була політравма з множинними переломами, а також важка травма черевної порожнини. Він втратив майже весь об'єм крові, проводилося постійне переливання, але за таких важких ушкоджень прогноз несприятливий", - розповіла лікар Чернівецької лікарні швидкої допомоги Олена Нечитайло.

Наразі правомірність дій поліцейських перевіряють у прокуратурі і чекають на результати експертиз, за фактом порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, зареєстровано кримінальне провадження. Чотирьох поліцейських, що брали участь у погоні, на час слідства відсторонили від службових обов'язків.

Також стало відомо, що мотоцикл, на якому розбилися брати, був украдений в Італії три місяці тому.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у центрі Одеса за участю патрульного авто сталася потрійна аварія.

Окрім того, раніше на Харківщині поліція насмерть збила пішохода. Загиблим виявився 27-річний мешканець Люботина. Окрім того, ДТП за участю патрульного автомобіля сталася у Харкові в неділю, 10 липня. У результаті аварії загинули двоє людей, ще п'ятеро постраждали. В пам’ять про загиблу в поліцейській аварії сімейну пару влаштували автопробіг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Андрій Показати IP 19 Липня 2016 10:56
Жорстока необхідність наведення порядку на дорогах.
17 Показати IP 19 Липня 2016 11:34
Нехай тепер попробують з цим жити. Таке відчуття, що для них адмінправопорушення важливіше за життя людини. Одні діти без абиякого життєвого досвіду, але з великими правами, полюють на таких самих дітей, яких по життю веде юнацький максималізм і надлишок адреналіну. Сумно...
Вадім Показати IP 19 Липня 2016 11:40
Розбились би двоє не було б претензій, копи не винні 100%, не треба було втікати.
Аааа Показати IP 19 Липня 2016 11:41
Нема чого літати на мотоциклах.Повністю підтримую поліцію
АНЯ Показати IP 19 Липня 2016 11:45
Коли була міліція і ДАІ вони були у всьму винуваті. Перших переназвали других ліквідували. Тепер поліція винувата всеодно можливо варто задуматися учасникам руху і водіям і пішоходам.
Лучанин Показати IP 19 Липня 2016 11:46
Понаганяють контрабасу, а потім бються як мухи. Мот 100% бездок через то й тікали. Звідки береться дурна слава про мотоциклістів? Ось через таких льотчиків-зальотчиків..
Лучанин Показати IP 19 Липня 2016 12:09
Зверніть увагу на новини, майже кожен день новини пов’язані зі смертю за участю нових копів, як можна навчити за 3 місяці людину з вулиці, немає їм чим хизуватись за рік роботи, як був бардак на дорогах так і є, як ганяли мажори так і ганяють, просто перейменували з «шишпроммаша» на «машпромшиш» і толку ніякого, не говорячи на скільки виросла злочинність.
Вася Показати IP 19 Липня 2016 12:20
поліція не мала права морального та за законом підставляти авто під мотоцикл, через їх дії загинула людина, друга травмована, що доброго?
Жора до Вася Показати IP 19 Липня 2016 17:36
Чому не мала? А яким чином поліція мала забезпечити безпеку людей від цих недоумків? Як би там не було, а вини поліції в цьому немає. Треба було зупинитися, а не тікати. Не вмієш їздити - не сідай за кермо! До того ж люди знають і виконують вимоги чинного законодавства, всі інші - тварини, бо не здатні думати.
українець Показати IP 19 Липня 2016 12:30
Нешановні друзі, які люблять СвоюНовуПоліцію. Нова поліція вбиває людей за адмінпорушення. Тобто, вас можуть застрелити за те, що перебігаєте дорогу не там де треба. Тому, наступного разу їх виправдовуючи, задумайтесь.
Анонім до українець Показати IP 19 Липня 2016 14:27
Нехай свій юнацький максималізм і адреналін такі "діти", як про них писали вище випускають в своїх приватних квартирах чи дворах, а не ганяючи громадськими вулицями і становлячи загрозу для життя і здоров"я отчуючих людей, не кажучи вже про майно, бо така б...дь тупорила запросто може влетіти на своєму драндулеті в чиюсь припарковану машину, в стіну будину, чи паркан. Задовбали вже і такі уй...ща і слиняві "добродії", що їх захищають. Правильно зробила поліція. Перебігаєш ти дорогу чи просто йдеш і нічого не порушуєш на твою думку, але на вимогу поліції мусиш зупинитись, щось я не пам"ятаю, щоб застрелили когось в такий момент.
Вадім Показати IP 19 Липня 2016 12:45
Якби цей мотоцикліст збив вашу дитину на переході коли втікав від копів, як б побачив як би ви заговорили про те чи варто було їх зупиняти такими методами чи ні....
Читачка до українець Показати IP 19 Липня 2016 12:52
Потрібно виконувати УСІ закони і правила, у т я перебігати вулицю у встановлених місцях. Підтримую поліцейських
serda Показати IP 19 Липня 2016 16:18
Півгодини за ними гналися, не зупинилися. А коли розбилися --- винні поліцейські. А той, що не зупинився на вимогу, не винний? Бардак у країні. У кожному місті так гасають, як по їншому з цим боротися?
Анонім Показати IP 12 Серпня 2016 23:03
Нова поліція складається з піда**
HONDA Показати IP 30 Серпня 2016 19:54
Україна не дала можливості всім бажаючім придбати зарубіжний мот із зарплатою в 2000 гривень в місяць тимбільше його розтаможити, єдиний вихід купити на закордонній реєстрації і так їздити, якщо зупинитись поліцаям можна втратити мотоцикл лишаєтся рискувати 50 на 50 іспівчувати тим кому не повезло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus