USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Харкові відбувся автопротест через смертельну аварію з патрульними

12 Липня 2016 10:47
В пам’ять про загиблу в поліцейській аварії сімейну пару влаштували автопробіг, - пишуть «Вісті».

В Харкові обростає новими подробицями резонансне ДТП, в якому загинула сімейна пара. Нагадаємо, в ніч на неділю, близько 3:40, біля будинку №122 на Сумській «Пріус» патрульної поліції протаранив таксі марки «Москвич», який рухався на вулиці Динамівській.

Удар припав на пасажирські місця, таксі від удару розвернуло на 180 градусів, воно врізалося в автомобіль «Саманд», який стояв на тому ж перехресті, а потім знесло світлофор.
В результаті зіткнення на місці загинули пасажири таксі – молоде подружжя Анна і Кирило Ананьєви. Ще п'ятьом учасникам події знадобилася медична допомога.

Родичі та близькі пари, яка одружилася всього три тижні тому, побоюються, що винуватцем смертельної аварії зроблять водія таксі, який був приятелем загиблих, а також свідком на їхньому весіллі. Такі побоювання з'явилися після того, як в лікарні не знайшли передбачуваних винуватців аварії (екіпаж поліції).

Щоб не замовчували справу, в неділю після 10 години вечора вражені трагедією друзі хлопців зібралися на імпровізований автопробіг, адже 19-річна Анна Ананьєва захоплювалася автоспортом, організовувала масові заїзди та змагання, сама брала участь в гонках і навіть була суддею.
«Поїхали до управління Патрульної служби на вулиці Шевченка, щоб попросити супровід для колони, адже вже розуміли, що буде до сотні машин, - розповів «Вістям» друг Анни Олександр Байцур. - Нам сказали, що вільних патрулів немає, і ми поїхали на Сумську».

Там автомобілісти запалили свічки і залишили квіти. Щоб привернути увагу до акції, перекрили дорогу на пішохідному переході.
Машини розверталися, а деякі, дізнавшись, чому зібралися люди, навіть приєднувалися до акції. Через 15 хвилин до протестуючих приїхала поліція. Тепер вже правоохоронці перекрили рух - в цілях безпеки. У понеділок ввечері на автопротест зібралися і на площі Свободи - близько 50 автомобілів проїхали колоною до міськради.

Головне, чим стурбовані друзі загиблих, це хід слідства. Багато хто впевнений, що саме поліцейські винні в трагедії. За інформацією прес-служби Патрульної служби, екіпаж їхав з включеними синьо-червоними проблисковими маячками на підмогу колегам в центр. А в прокуратурі області повідомили, що, за попередніми даними, таксі їхало на зелений сигнал світлофора.

Встановити істину допомогли б записи з камер відеоспостереження, одна з них знаходиться прямо на перехресті, вище світлофора. «Нам сказали, що камери не працювали тоді, відео немає, - каже подруга загиблої Анна Александрова. - Нібито немає відео і з камер кількох бутиків, які знаходяться безпосередньо біля місця аварії. Як таке може бути? За кермом був знайомий, досвідчений водій, який ніколи не ганяв. І Анна, і Кирило самі водії, ну невже в умовах, коли вже було ясно, ніхто б не помітив спецмашину? Винним хочуть зробити водія «Москвича».
Зі слів Олександра Байцурова, родичі загиблих хлопців намагалися в неділю поговорити з водієм-поліцейським, проте в лікарні швидкої і невідкладної допомоги його не знайшли. За даними ж речниці патрульної поліції Алли Старокожевої, правоохоронець все ще перебуває в стаціонарі (у копа струс мозку). Не можуть друзі Анни і Кирила вийти і на зв'язок з водієм «Москвича».

В обласній прокуратурі підтверджують: відео з місця ДТП у слідчих ще немає, проте зроблено кілька офіційних запитів на його надання, опитані майже всі учасники події. У суді знаходиться клопотання про арешт поліцейського авто. «Від слідства ніхто не ховається, на даний момент у слідчого є зв'язок з усіма учасниками аварії», - повідомила «Вістям» прес-секретар відомства Віта Дубовик.
У вівторок, 12 липня, Анну і Кирила поховають, а вже в суботу в їх честь відбудеться масовий автопробіг вулицями міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Cantor. Показати IP 12 Липня 2016 16:26
Більше 40 років за кермом,але такоі кількості аварій за участю міліціянтів-поліціянтів не памьятаю.Колись то було ЧП .Тепер норма.Тримайтесь від тих недоуків подалі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus