USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У червні в Україні встановили рекорд з відкриття ФОПів за останні три роки

12 Липня 2023 06:45
У червні було зареєстровано рекордну кількість нових фізичних осіб – підприємців за останні три роки. Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але як і раніше вистачає тих, хто вирішив працювати в сфері ІТ.

Про це повідомляє Opendatabot, інформує УНН.

Після важкого для бізнесу періоду початку повномасштабної війни українці все частіше наважуються відкривати свою справу. Загалом за перші шість місяців 2023 року українці відкрили трохи менше 134 тисяч нових бізнесів, а це майже 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

Найбільше нових ФОПів, як вказано, було створено у червні – понад 31 тисяча. Це найбільший показник не лише за весь період повномасштабного вторгнення, а й за останні три роки. Востаннє понад 30 тисяч нових підприємців було зареєстровано у червні та липні 2020 року.

Читати ще: Відтепер через «Дію» можна автоматично закрити ФОП: як це зробити

Сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першому півріччі 2023-го роздрібною торгівлею офіційно почали займатися понад 38 тисяч українців. Другим за популярністю залишається КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», який також був найпопулярнішим до повномасштабного вторгнення. У цій сфері власну справу розпочало вже 12 тисяч підприємців. Замикає рейтинг «Надання інших індивідуальних послуг», у цій сфері почали працювати 8 тисяч ФОПів.

Читати ще: Рада скасувала 2% єдиний податок для ФОП

Київ є лідером серед регіонів за кількістю створених ФОПів – трохи більше ніж 19 тисяч, у Дніпропетровській області майже 12 тисяч, а у Львівській – понад 10 тисяч. Найгірші показники реєстрації у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються активні бойові дії.

Як повідомлялося раніше, ФОП та гіг-фахівців хочуть звільнити від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Алекс Показати IP 12 Липня 2023 09:17
Це не своя справа, це роботодавці пропонують працювати по агентському договору. Офіційне оформлення працівників у нашій країні стає все менш популярним, особливо у мілких компаніях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus