USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Данії протестували проти карантину і «паспортів вакцинації»

7 Лютого 2021 20:03
Сотні людей вийшли на вулиці Копенгагена в суботу ввечері в знак протесту проти коронавірусних обмежень і планів країни ввести цифровий сертифікат вакцинації.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local.

Близько 600 осіб, організованих групою під назвою «Люди в чорному», зібралися на сильному морозі перед будівлею парламенту.

Плани зі створення цифрового «паспорта вакцинації» були головним об’єктом їхнього гніву.

Як і інші європейські країни, Данія має намір розробити цифровий сертифікат вакцинації проти Covid-19 для подорожей. Його також потенційно можна використовувати для спортивних і культурних заходів, а також для ресторанів.

Організатори протесту заявляють, що введення такого паспорта означає обов’язкову вакцинацію і є рівносильним подальшому обмеженню свободи особистості.

Вакцинація в Данії не є обов’язковою.

Демонстранти, у тому числі деякі в капюшонах, марширували з факелами в центрі данської столиці, скандуючи «З нас досить» і «Свобода для Данії».

Санкціонований марш був в основному мирним, за ним наглядав великий контингент поліції. «Люди в чорному» раніше влаштовували демонстрації в Ольборзі і Копенгагені, що закінчилися безладами і декількома арештами.

Два тижні тому в Копенгагені пройшла аналогічна акція протесту, в ході якої було спалено опудало прем’єр-міністра, що призвело до арешту двох чоловіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Aurimas Показати IP 8 Лютого 2021 01:35
Для довідки - “зібралися на сильному морозі” це мається на увазі -3.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus