USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У День міста вшанували полеглих за мирний Луцьк

20 Серпня 2016 14:40
Тих, хто не дожив до 25-ї річниці Незалежності та 931-ї річниці заснування Луцька, обороняючи свободу і цілісність України, відзначили посмертно у рамках святкування Дня міста.

Квіти для родин загиблих бійців, відзнаки полеглим і живим Героям та голуби, випущені у мирне небо над містом: урочиста академія з нагоди Дня міста відбулася 20 серпня на Театральному майдані у Луцьку.

Свято розпочали із виконання Державного Гімну України та гімну Європейського Союзу. Під час академії були присутні представники делегацій 15 партнерських міст Луцька з Туреччини, Польщі, Словаччини, Білорусі, Грузії, Литви, Німеччини та України.

Згадали і тих, хто продемонстрував мужність, відданість і вірність, віддавши життя заради миру, спокою, щастя та майбутнього, назавжди лишившись синами України. Учасникам академії нагадали імена волинських Героїв Небесної Сотні та військовослужбовців-лучан, учасників АТО.

Привітавши гостей міста іноземними мовами, міський голова Микола Романюк зазначив, що Луцьк – надзвичайно красиве, справді європейське місто, зі своєю неповторністю і особливою аурою, наповнений міфами та історіями, колиска багатьох талановитих людей. Здобутки міста були б неможливими без щедрих і талановитих лучан, які самовідданою працею і теплом сердець примножують його славу.
Для того, щоб гідно оцінити подвиги та досягнення тих, хто прославляє рідне місто, розпочали із вручення державних нагород. Так, орденом «За мужність» 3-го ступеня посмертно нагородили сержанта стрільця-санітара другої роти охорони 24-го батальйону «Айдар» Романа Луцюка. Орден отримала дружина полеглого. Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагородили старшого солдата Павла Ковальського, який служив у складі 51-ї та 128-ї ОМБ, пройшов Іловайський та Дебальцевський котли, молодшого сержанта Богдана Ляшука, який служив заступником командира бойової машини, навідником-оператором 2-го механізованого батальйону 51-ї ОМБ, солдата Анатолія Свередюка, механіка-водія БМП-1 окремої танкової бригади військової частини В-1688, який проявив мужність і героїзм в боях у районі міста Мар’їнка Донецької області, солдата Володимира Хоміча, командира машини зенітно-ракетного артилерійського дивізіону 51-ї ОМБ.


Почесну грамоту голови Волинської ОДА отримав Дмитро Ураєв.
Заступник командира 14-ї ОМБ підполковник Олександр Голубєв від особового складу бригади привітав лучан із днем міста, зауваживши, що особливу шану хочеться віддати містам і селам Волині, волонтерам, які надають допомогу 14-ї ОМБ, як раніше 51-й бригаді.

«Лише ваша допомога спонукає нас на подвиги захисту України», - зауважив Олександр Голубєв та передав вітання рідним та близьким воїнів.

За жертовну любов до Вітчизни, відданість, доблесть та звитягу медаль 51-ї ОМБ «За мужність та відвагу» вручили посмертно полеглим воякам. Нагороди отримували їхні матері, діти та дружини.
Голова ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан зауважила, що останні два роки були нелегкими для усієї України та Луцька зокрема, а на цьому майдані радісно приймали демобілізованих, тих, хто повернувся з полону, але лучани збиралися і у ті дні, коли проводжали в останню дорогу полеглих Героїв. Вона подякувала лучанам, які молилися за вояків на сході та членів їхніх родин вдома.

Подяки отримали іноземні меценати, які допомагають учасникам АТО та членам родин загиблих. Так, подяку ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» отримав мер Таурагського району Сігітас Мічюліс (Литва), який проявив чуйність і щирість, надавши можливість дітям загиблих в АТО оздоровитися у Литві. Аналогічну подяку вручили очільнику спілки «Мости в Україну» Карлу-Герману Крогу, який пожертвував три тисячі євро (2800 євро витратили на операцію Сергію Федотову, 200 – матері зниклого безвісти бійців Катерині Хом’як). Карла-Германа Крога Указом Президента України нагородили орденом «За заслуги» 3-го ступеня. Він побажав Україні мирного шляху в європейське співтовариство та ЄС, пообіцявши надалі допомагати у цьому.
За вірність військовій присязі, мужність, героїзм, патріотизм та безмежну любов до Вітчизни медаль «За вірність українському народу» ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія» вручили загиблим бійцям та живим Героям.

Завершили урочисту академію молитвою «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни», випустивши у небо білих голубів.

Нагадаємо, що під час урочистої академії відзнаку «Почесний громадянин міста Луцька» отримав Микола Головань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
О Показати IP 20 Серпня 2016 14:50
А відео зі свята?
Володимир Показати IP 20 Серпня 2016 18:08
Тепер кожна организація карбує свої ордени и медалі, аби були гроші на їх замовлення. Бардак.
Мудрики Показати IP 20 Серпня 2016 21:39
А нам нічогоне дали
51 омбр Показати IP 20 Серпня 2016 22:10
Зібрались в Луцьку три аватари -Андрощук-Романюк-Голубєв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus