USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У день народження: в Луцьку – вечір пам’яті митця, який загинув поблизу Бахмута. Фото

18 Квітня 2023 20:46
Виставка картин, аукціон творів мистецтва місцевих авторів, виступи творчих колективів і спогади близьких – у волинському драмтеатрі відбувся благодійний вечір пам’яті Героя Олега Хрищука, який поліг у боях із російськими загарбниками біля Бахмута.

Захід організувала дружина воїна Тетяна Хрищук за підтримки управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

Подія відбулася 18 квітня – в день народження Олега. Цього року він мав би зустрічати 42-річчя.
Нагадаємо, Олега Хрищука призвали на військову службу за мобілізацією та зарахували до списків особового складу військової частини 1-го гранатометного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки.

Талановитий митець загинув 1 квітня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Хромове Донецької області, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.

Попрощалися з Героєм у Луцьку 5 квітня. Його поховали на міському кладовищі в селі Гаразджа.

Під час вечора пам’яті присутні могли дізнатися більше про Олега крізь призму його творчості (він працював у техніці барельєфу), а також завдяки відеоспогадам, які записали друзі та рідні воїна.
«Я зліпив тебе, ще не знаючи, а лише потім зустрів», – казав Олег Хрищук дружині Тетяні про одну зі своїх робіт. Це лише одна з багатьох пророчих фраз, які Таня почула. Не секрет, що художник завжди тонше і гостріше відчуває життя, іноді передбачаючи майбутнє. Таким був і Олег. У його ангелах, жіночих силуетах в найдрібніших деталях чітко упізнається дружина, з якою він ще не був знайомий. Хтозна, передчував Олег чи просто щиро мріяв? Найважливіше, що його художній світ яскравий і добрий, сонячний, повітряний і легкий.

…Справі він віддавався пристрасно, заповнюючи весь простір дому та майстерні мастихінами, фарбами, різними матеріалами для ліплення, мимоволі затягуючи в своє захоплення всіх рідних.

Людина жива доти, поки жива про неї пам’ять. Тепер роботи Олега – найсвітліша згадка про нього, про його світле і добре бачення життя, тонке відчуття краси, ніжну любов до близьких людей і приклад справи життя як гарячої пристрасті», – написала культурологиня Марія Бондарчук, аналізуючи творчий доробок Олега Хрищука.
«Великдень – це свято перемоги світла над темрявою, життя над смертю. На жаль, не завжди хлопці можуть врятуватися… Вони віддають найцінніше – життя – за нашу незалежність, нашу волю, щасливе майбутнє наших дітей. Це невимовний біль у грудях для кожного з нас… Хочу закцентувати: хлопці залишають по собі пам’ять, свої досягнення, власну творчість – те, що ми мусимо зберегти», – зазначила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, присутня на вечорі пам’яті.
Захід мав благодійну мету – за кошти, виручені з продажу мистецьких творів, буде придбано необхідне спорядження для побратимів Олега, які перебувають на лінії зіткнення та продовжують захищати Україну.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Льонька Показати IP 19 Квітня 2023 11:41
Цікаво, а якби ведучим був Скулинець - також жодного фото ведучого не було би в репоратжі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus