USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинським ветеранам Другої світової війни передали медикаменти

9 Травня 2016 15:22
Медикаменти та медичні витратні матеріали на суму 20 тисяч гривень передали Волинському госпіталю ветеранів війни. Під час зустрічі з ветеранами Другої світової війни та учасниками АТО представники Волиньради обговорили низку нагальних питань.

Передача медикаментів та зустріч представників обласної ради з пацієнтами госпіталю відбулися 9 травня у Луцьку.

Як розповів директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк, медикаменти, які передали госпіталю сьогодні – це ті, які заклад не може закупити самотужки та необхідні витратні матеріали – інфузійні розчини, перев’язки, протизапальні препарати. Медичний заклад подавав заявку з переліком необхідного і перелік препаратів сформували для безплатної передачі. Загалом передали медикаментів на суму приблизно 20 тисяч гривень (за цінами виробника).


Під час передачі медикаментів з пацієнтами медичного закладу спілкувалися голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов та керуючий справами виконавчого апарату облради Дмитро Дубняк.

Вячелав Рубльов зауважив, що нині ветеранів лишається усе менше, а облрада в особі її голови Ігоря Палиці переказує їм найщиріші вітання з приводу свята Перемоги та передає медикаменти, адже важливо підтримувати тих, хто колись віддав своє здоров’я заради нас усіх. Він запевнив, що ветеранів надалі підтримуватимуть не лише у такі святкові дні.


Дмитро Дубняк наголосив, що неправильно вважати, що цей день – не свято. 9 травня – велике свято Перемоги для усіх, як молодих, так і старших, адже той хто не хоче пам’ятати свою історію, не має майбутнього. Тому потрібно знати про жахливі події та вшановувати тих, хто це пережив, а згодом відбудовував Волинь та Україну.

Присутні озвучили низку проблемних питань. Так, нарікали на те, що переселенці-холмщаки, які мають статус учасників війни, втратили право на пільговий проїзд потягом та автотранспортом. Дмитро Дубняк розповів, що він, як і Вячелав Рубльов, є онуком переселенців, тож йому не чужі проблеми холмщаків. Щодо пільг, він зауважив, що на державному рівні «спочатку роблять, а потім думають» та пообіцяв донести позицію переселенців з цього питання до голови облради. На Волині намагатимуться передбачити в обласному бюджеті кошти для забезпечення пільгами таких категорій населення.


Також нарікали на низький рівень пенсій – 1200 гривень для мешканців віддалених від Луцька районів не вистачає для проїзду на лікування чи медикаменти.

Вячеслав Рубльов зауважив, що проблема існує через чинне пенсійне законодавство, відповідно до якого 10% пенсіонерів («віп-пенсіонери» - колишні міністри чи нардепи, у яких пенсія може становити 30 і більше тисяч гривень) отримують до 50% усіх виділених коштів. Депутати облради ініціювали перед Верховною Радою перегляд цих норм законодавства. Так, закликають ухвалити пенсійний закон, відповідно до якого можна було б пропорційно нараховувати пенсії і не було б пенсіонерів, які забирали б надто багато в той час, як більшість отримує лише 1200 гривень.

Він розповів, що депутати облради нині відмовляються від коштів, які виділяли їм на придбання паперу, канцтоварів тощо, щоб використати їх принаймні для придбання ліківна потреби тих, кому це дуже важливо.

Окрім цього, присутні скаржилися на побори під час здачі аналізів, проведення флюорографії тощо у медичних закладах Волині.

Своєю чергою, головний лікар госпіталю Тетяна Масікова розповіла, що Кабмін ухвалив постанову про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в госпіталях. Стара постанова, за якою фінансується госпіталь, передбачала 35 та 40 гривень на день на харчування та медикаменти відповідно. Нова постанова передбачає 55 гривень на харчування та 65 – на медикаментозне забезпечення. Вона просила депутатів облради допомогти закладу з коштів обласного бюджету, адже вартість ліків значно підвищилася. До прикладу, лише рентген-знімок на плівці коштує 22 гривні.


Учасник АТО запитав щодо можливості забезпечення житлом бійців. Він зауважив, що, навіть отримавши земельну ділянку під забудову, для будівництва будинку потрібно 500-600 тисяч гривень. Боєць поцікавився перспективою надання кредитів атошникам для придбання житла.

Вячеслав Рубльов розповів, що голова облради Ігор Палиця раніше закликав учасників АТО об’єднатися в одну громадську організацію, щоб була можливість спільно відстоювати їхні інтереси. Таке об’єднання вже відбулося і під час зустрічі за участю забудовників обговорили питання використання ділянок, які виділяють ветеранам АТО під забудову. До прикладу, декілька об’єднаних ділянок передаватимуть забудовнику, за кошти облради до них підводитимуть комунікації, а після цього забудовник зводить багатоповерхівку, у якій він передбачає певну кількість квартир для воїнів АТО. Наразі забудовники погоджуються з таким підходом і нещодавно заклали першу капсулу на місці будівництва такої багатоповерхівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Травня 2016 16:53
коментар було видалено
Анонім Показати IP 9 Травня 2016 19:57
Дія хороша,але не зрозуміло хто благодійник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus