USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У день виборів в Молдові проведуть референдум щодо скорочення числа депутатів

30 Листопада 2018 20:12
У Молдові 24 лютого разом з парламентськими виборами пройде консультативний референдум щодо скорочення кількості депутатів.

Таке рішення парламент прийняв голосами 53 депутатів, повідомляє Європейська правда з посиланням на Publika.md.

На голосування винесуть пропозицію Демократичної партії Молдови про скорочення числа депутатів і про право громадян відкликати мандати народних обранців, які не виправдали очікувань. Як пояснив демократ Сергій Сирбу, в день голосування виборці отримають на дільницях чотири бюлетені - зі списками партій, кандидатів по одномандатних колах і з питаннями.

«Перше питання: ви за скорочення числа депутатів? Друге питання: Ви за те, щоб громадяни Молдови могли відкликати або звільнити депутатів парламенту, які не виконують свої конституційні зобов'язання? Виборець може отримати чотири виборчі бюлетені, так як кожне питання має бути на окремому бюлетені», – сказав він.

Число депутатів ДПМ пропонує скоротити з 101-го до 61-го. Як показали результати останнього опитування «Vox Populi», 72% жителів країни цю ідею підтримують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 1 Грудня 2018 09:18
Нам потрібно перейняти досвід Молдавії, і поставити питання: ви за скорочення числа депутатів ? Друге питання: Ви за те, щоб громадяни України могли відкликати або звільнити депутатів парламенту, які не виконують свої конституційні зобов'язання, а заробляють БАБЛО?В нас як тільки стає депутатом, то відразу в батьків депутата, родини підприємницька жилка проявляється і за рік -два мільйонери

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus