USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У «Дії» з'являться п'ять нових сервісів. Перелік

22 Червня 2023 20:04
Команда Мінцифри анонсувала пʼять нових сервісів, які незабаром будуть доступні в застосунку чи на порталі «Дія». Серед них – зміна місця проживання та документи про освіту.

Про це повідомляє LIGA.net.

За словами голови Мінцифри Михайла Федорова, відомство планує відцифрувати 100% найпопулярніших держпослуг до кінця 2023 року.

Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в «Дії» про відшкодування коштів. В Україні в усіх банках вклади фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців перебувають під захистом Фонду гарантування вкладів. Якщо якийсь із банків збанкрутів, вкладники отримують відшкодування в сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків. Наразі це 1,4 млн рахунків, за якими потрібно повернути 3,2 млрд грн. Мінцифра працює над послугою разом з Фондом гарантування вкладів.

Розмитнення авто

Команда Мінцифри продовжує працювати над послугою розмитнення авто в «Дії». Наразі лише через розмитнення автівок рівень корупції на митниці становить від $50 млн до $150 млн на рік, кажуть у міністерстві. Цифровізація усуває людський фактор із процесу, а отже унеможливлює корупційні схеми та хабарі на митниці. Наразі Мінцифра доопрацьовує законопроєкт, а потім його має ухвалити Верховна Рада.

Читати ще: Відтепер через «Дію» можна автоматично закрити ФОП: як це зробити

Зміна місця проживання

Через повномасштабну війну запуск сервісу в «Дії» відтермінували, але вже скоро розпочнеться бета-тестування послуги. Сервіс працюватиме без людського фактора. Коли ви змінюватимете місце проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

Перереєстрація авто в разі купівлі-продажу

Більше мільйона українців щорічно купують чи продають авто. Незабаром зробити це можна буде в кілька кліків у «Дії» за допомогою QR-коду. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром. Нова послуга значно зекономить час й усуне необхідність відвідувати сервісні центри МВС, стверджують у Мінцифрі.

Читати ще: Чи законні в Україні можливі електронні повістки через «Дію». Пояснення адвоката

Документи про освіту

У «Дії» доступні найнеобхідніші документи – від паспорта до водійського посвідчення. Наша команда також працює над тим, щоб у застосунку були доступні й документи про освіту – атестати та дипломи. Так, можна буде скористатися документами в разі вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

Додамо, застосунком «Дія» користуються понад 19,2 млн українців. У застосунку доступні 26 послуг та 14 документів. Серед них – єДокумент, допомога з безробіття, послуги для ВПО, пошкоджене майно, військові облігації, донати на армію тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus