USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У «Дії» з'явилася нова функція: можна перевірити нотаріальний документ з QR-кодом

2 Листопада 2022 23:00
У додатку «Дії» відтепер можна перевірити нотаріальний документ з QR-кодом. Це пришвидшує процес перевірки документації та надає надійний захист від підробок.

«Працюємо над впровадженням електронних нотаріальних послуг в Україні – Нота. Перший етап проєкту – нотаріальні документи з QR-кодом. Для їхньої перевірки достатньо використати QR-сканер у застосунку «Дія», – заявили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України 2 листопада.

Нотаріальні документи формуються на спеціальних бланках. Проте з початку повномасштабного вторгнення країни-терористки Росії в Україну виникають труднощі з їхнім виробництвом та логістикою. Тому нотаріусам дозволили формувати частину документів на звичайному білому папері А4.

Також є випадки підробок нотаріальних документів навіть на спеціальних бланках. Тому Мінцифра запустила перевірку за QR-кодом. Він може бути на:

– довіреності;

– договорі оренди транспортних засобів;

– заяві, на якій засвідчується справжність підпису.

За QR-кодом можна завантажити електронну копію документа у кілька кліків для перевірки та зберігання. Тому більше не потрібно робити сканкопії чи фотографувати.

«Дякуємо нотаріусам та всім, хто долучається до цифровізації. Ви робите Україну кращою. Проєкт реалізовано Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством юстиції України за участю Нотаріальної палати України», – йдеться в заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus