USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Дніпрі знешкодили наркоугруповання, яке діяло «під дахом» місцевих правоохоронців

19 Червня 2023 16:05
Служба безпеки України спільно з ДБР та за матеріалами внутрішньої безпеки Національної поліції нейтралізували злочинну організацію, яка спеціалізувалася на масовому збуті психотропних речовин на Дніпропетровщині.

За даними слідства, діяльність угруповання координували чотири посадовці одного з районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області. Про це інформує СБУ.

Злочинне угруповання налагодило продаж гуртових і роздрібних партій метамфетаміну. Реалізовували психотропи через розгалужену мережу наркодилерів на території регіону.

Крім цього, зловмисники облаштували стаціонарний пункт зі збуту заборонених речовин в одному з міських СТО. Там клієнтам дозволяли одразу спробувати придбаний товар.
Таким чином організатори наркобізнесу щомісяця одержували більш як 1,5 млн грн прибутку.

Читати ще: Затримали зрадника, який для зриву наступу ЗСУ хотів підірвати залізницю

Під час комплексних заходів із залученням співробітників ЦСО «А» СБУ затримано 9 учасників злочинної організації включно зі згаданими правоохоронцями.
У результаті понад 30 обшуків за адресами проживання фігурантів, а також у місцях збуту психотропів виявлено більш як 50 підготовлених до продажу сліп-пакетів з метамфетаміном та інші докази злочинів.
Наразі затриманим повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. ч. 1, 2, 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зловмисникам загрожує до 13 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus