USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

У «ДНР» і «ЛНР» оголосили загальну мобілізацію, – ЗМІ

19 Лютого 2022 10:53
Лідери терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник поширили заяви про військову мобілізацію.

Про це повідомляє Детектор медіа з посиланням на російське агентство «Інтерфакс».

«Постановляю: оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію», – нібито йдеться в тексті указу Пасічника. Згідно з указом, заборонено виїзд за межі окупованої частини Луганщини чоловікам у віці від 18 до 55 років. Указ передбачає можливість «вилучення» транспортних засобів та майна для потреб оборони як у підприємств, так і в громадян.

Пушилін зранку 19 лютого у відеозверненні поширив таку заяву: «Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути до військових комісаріатів. Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію».

За даними штабу Операції обʼєднаних сил, упродовж останньої доби бойовики 66 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Під вогонь потрапили понад 30 населених пунктів. Біля селища Миронівський Бахмутського району загинув один військовий.

Штаб ООС повідомив, що станом на 9:00 ранку 19 лютого бойовики 19 разів обстріляли позиції українських військових, 16 з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Крім того, українські військові зафіксували проліт ворожого безпілотника бойовиків, який перетинав лінію зіткнення.

Читати ще: «Українська армія не планує наступати», – заява Головнокомандувача ЗСУ до жителів окупованого Донбасу

У штабі ООС зазначають, що окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити українських захисників у обстрілах мирних мешканців.

Як ми писали, у «ЛНР» почали евакуацію людей. Першочергово в Росію вивозять вихованців дитячих будинків та інтернатів. Крім того, «Міносвіти ЛНР» призупинило навчальний процес у школах та вишах.

Раніше Денис Пушилін оголосив про масову евакуацію населення до Росії з «ДНР» у зв’язку з тим, що найближчим часом, за його твердженням, Зеленський дасть наказ про наступ сил ЗСУ на Донбасі. Слідом за головою Донецька аналогічна заява прозвучала і від «глави ЛНР» Леоніда Пасічника, який закликав мешканців у найкоротші терміни виїхати на територію Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus