USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Окупанти обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста

18 Лютого 2022 14:40
Гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ «Щастя».

Про це у Фейсбуці повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Сьогодні близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ «Щастя», що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території. Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора», – зазначив Залужний.

Він також поінформував, що чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні.

Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

«Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців», – запевнив Залужний.

Упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один – бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця – середньої важкості, травмованого – задовільний.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб. Також вчора ворожими обстрілами пошкоджено споруду дитячого садочка, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 18 Лютого 2022 15:08
Мирные российские войска хотят познакомиться с местными украинскими жителями.
Ігор луцький Показати IP 18 Лютого 2022 16:17
А чому ще до цього часу німецькі політики не висловили свою глубокую стурбованість?Чи це зараз не в тренді?
Иван Показати IP 18 Лютого 2022 17:01
Войска может и оккупационные, алеж при обмене пленными почему-то и те и эти - граждане Украины
Пенс Показати IP 18 Лютого 2022 18:13
Німецкі політики попередили путіна,що якщо він нападе на Україну,то північний потік 2 запустять на дві неділі пізніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus