USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У дружини воїна з Волині видурили гроші, які вона збирала на ЗСУ

6 Вересня 2023 13:59
У дружини військового з Ковеля шахраї видурили майже 15 тисяч гривень, які вона зібрала для ЗСУ. Спершу в соцмережі у неї попросили номер телефону, а під час дзвінка вимагали пояснень, чому не повідомила в банк про збір.

Ковельчанка Катерина Мороз звернулася до поліції з проханням допомогти повернути гроші. Кошти вона назбирала через соцмережу, створивши так звану банку на автомобільні шини для військового підрозділу чоловіка, який служить на Харківщині, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Майже 15 тисяч гривень для армії та 50 тисяч гривень з її кредитки зникли після спілкування з невідомим, який представився працівником банку.

Катерина поширила розповідь про інцидент у Facebook.

«Написала мені якась дівчина під постом: «Вкажіть ваш номер телефону, я зможу допомогти вам зі збором коштів». Я написала свій номер телефону й очікувала на дзвінок від неї. Думаю, може, людина зайнята й потім передзвонить. Тут двійко дітей бігають по хаті, кричать. Дзвонить телефон. Номер на +48 починався. Чоловічий голос мені повідомив, що це працівник банку, що їм потрібно уточнити, з якою метою я збираю кошти, чому не повідомила банк. Мовляв, банка заблокована, її обмежили, перейдіть у Telegram-бот… Я перейшла в Telegram», – розповідає дівчина.

У підсумку її попросили продиктувати чотири цифри з СМС, щоби нібито зняти обмеження зі збору коштів. Після цього в Катерини зникло з рахунку близько 70 тисяч гривень.

Читати ще: Більшість зловмисників – не з Волині: що потрібно знати, аби не стати жертвою інтернет-шахрайства

«У голові не вкладається, що в такий час можуть таке робити, що людей, які допомагають армії, обкрадають», – не стримує сліз Катерина.
Поліція відкрила кримінальне провадження щодо шахрайства. Триває слідство.

«За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, скоєне в умовах воєнного стану. Поліцейські докладають максимум зусиль, аби встановити зловмисників і повернути втрачені кошти.

Це дуже поширена схема, на яку продовжують вестися люди, незважаючи, зокрема, на низку превентивних заходів і широку інформаційну кампанію в ЗМІ, соцмережах, на вулицях», – коментує старша інспекторка Головного управління Національної поліції Волині Марина Балдич.

Тим часом друзі Катерини вирішили збирати кошти заново.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
К.лучанин Показати IP 6 Вересня 2023 15:17
Наївність у Катерини вражаюча! Сама винна у цьому. Скільки вже про такі речі говорять, попереджають і все марно. Не доходить до людей. Сидять в соцмережах цілими днями і живуть там.
Петро Показати IP 6 Вересня 2023 15:50
При усій моїй повазі, симпатії і співчутті до цієї жінки, вражає її катастрофічна обмеженість. Катастрофічна!!! В соцмережах стільки інформації про цих шахраїв, стільки попереджень, стільки повчань, як не втрапити на гачок, і тут така халепа!!! Я б не здивувався, якби так опростоволосилась якась 90-річна бабуся в глибокому поліссі, яка настільки "проінформована", що лукашенка називає українським президентом (північ Волині дивиться білоруське ТБ). А це молода жінка, яка мешкає в місті... Напевно, грамотна, вміє читати (ворушачи губами), і трохи писати? Я шокований!!!
ABC Показати IP 6 Вересня 2023 16:57
Каже, "...телефон починався на +48, значить то київський..." Людина як ніби не в Україні жила все своє життя і не в курсі, що код України +38, а код м. Київ - 044. Як взагалі можливо бути такою неосвіченою?
Олександр Показати IP 6 Вересня 2023 16:58
Є така гра "здолай шахрая". Рекомендую. Цікаво, весело.
Анонім до Олександр Показати IP 6 Вересня 2023 19:31
ПО цій грі шахраї підвищують свою "кваліфікацію".
я_вам_не_лох Показати IP 6 Вересня 2023 20:57
навіть ззовні вона довірлива

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus