USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині дві сестрички зібрали майже 18 тисяч на ЗСУ, співаючи патріотичні пісні

24 Вересня 2022 12:10
8-річна Валентинка і 6-річна Злата Роди із села Самоволя Павлівської громади організували збір грошей для військових. Маленькі волонтерки ходять від будинку до будинку, по кафе і закладах торгівлі, співаючи патріотичних пісень. Усі зароблені гроші – 17,5 тисячі гривень – віддадуть місцевій волонтерці.

Валентинка та Злата дуже люблять співати. Особливо патріотичних пісень, які прославляють військових і надихають на боротьбу й перемогу. А ще дуже переживають за бійців на передовій і за долю рідної країни. Саме тому вирішили допомогти місцевій волонтерці Тетяні Грицюк у зборі коштів для ЗСУ, пише БУГ.

Спочатку дівчатка спродали весь домашній виноград та майже усі помідори з маминої грядки. Однак цього їм виявилось замало. У них з’явилося бажання заробити ще більше коштів для бійців. Тоді вони вирішили зайнятися тим, що вміють найкраще – співати.

Напочатках сестри ходили від хати до хати у рідному селі, не оминали і місцеві магазини. І всюди співали по кілька сучасних патріотичних пісень, яких знають близько двадцяти. Потому вирішили завітати і на Павлівку. І всюди їх привітно і радісно зустрічали й залюбки жертвували кошти на хорошу справу. Тим паче, що вони не просили грошей, а заробляли їх.
Побачивши, що у них виходить, діти приїхали співати та збирати кошти бійцям в Іваничі.

Проте там, як пише видання, в окремих закладах дітей просто проігнорували.

Натомість в інших до маленьких волонтерок поставилися добре – їх хвалили й продавці та покупці. А головне, активно кидали кошти в скриньку пожертв.
Поспівати дівчатка вирішили і для працівників місцевого військомату. Військовослужбовці із задоволенням слухали чуттєві пісні, і долучилися до збору грошей для своїх побратимів.

У коментарі журналістам БУГу маленькі волонтерки розповіли, що мріють купити для бійців щось потужне. Наприклад, танк або автомобіль. Хоча для початку придбають кілька рацій чи комплектів термобілизни.

6-річна Злата зауважила, що допомагати вирішила, адже переживає за бійців, які сплять на холодній землі і щосекунди ризикують своїми життями.

«Я сплю в теплому ліжечку і живу в комфортних умовах мирним, спокійним життям. І це все завдяки військовим. А от їм там погано. Страшно. Незручно. Холодно. І дуже небезпечно. Тому їм потрібно допомагати. І робити це постійно», – наголосила другокласниця.
Пишається своїми донечками і їхня мама Ольга Рода. Вона залюбки підтримала їх у прагненні займатись співом, а тепер і в бажанні допомогти ЗСУ.

«Комусь треба захищати, а комусь допомагати. А в них спів – це їхнє покликання. То якщо у них це добре виходить, то хай співають і заразом цим допомагають нашим військовим. Хоч якийсь їхній вклад буде у перемогу», – зазначила мама маленьких волонтерок.

Підтримала бажання сестричок допомагати армії і волонтерка Тетяна Грицюк, яка з перших днів повномасштабної війни збирає кошти бійцям, зокрема організовує благодійні ярмарки та онлайн-марафони. Саме їй небайдужі дівчатка віддадуть кошти, які заробили своїм співом.

Волонтерка переконана, що завдяки таким маленьким подвигам буде наша велика перемога у війні з рашистами.

«Кожен з нас має так робити – регулярно й активно допомагати нашим бійцям. Тільки тоді ми будемо непереможними. Якщо всі – від найменшого до найстаршого – понад усе, відклавши усі свої справи, підтримуватимуть армію, то ми зможемо все здолати, якнайшвидше перемогти і повернути в нашу країну мирне і спокійне життя.

Те, що роблять ці дівчатка – важлива допомога нашим Збройним силам. Велике спасибі дітям», – вважає волонтерка.
Тетяна зазначила, що пишається ініціативою дівчаток і буде надалі їм допомагати та підтримувати.

Сестрички кілька днів виконували патріотичні пісні, а небайдужі жителі громади віддячували їм за це коштами. Загалом дітлахам вдалось зібрати у такий спосіб 17,5 тисяч гривень. Однак на цьому вони навіть і не думають зупинятися. Кажуть, що будуть допомагати ЗСУ аж до перемоги.

До слова, дівчатка й раніше допомагали бійцям. Зокрема, брали участь у благодійних марафонах в Павлівці та Іваничах, де також співали патріотичні пісні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus