USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У двох селах Волині здійснюють епідеміологічне розслідування випадків гепатиту А

22 Січня 2024 18:51
Фахівці Ковельського районного відділу здійснюють епідрозслідування випадків гепатиту А у селах Радошин та Велицьк. Там зареєстровано по одному випадку захворювання в учнів місцевих навчальних закладів.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Так, відібрано проби води та зразки біоматеріалу у контактних осіб для лабораторного дослідження. Організовано та здійснюється медичне спостереження за контактними особами.

Окрім того, в загальноосвітніх закладах Радошина та Велицька у молодших класах фахівці провели майстер-класи з миття рук, наголосили дітям на важливості дотримання правил особистої гігієни.

Читати ще: На Волині очікують зростання захворюваності на ГРВІ. Коли саме

Проведена заключна дезінфекція в приміщеннях навчальних закладів. Епідрозслідування обох випадків захворювання триває.

Як повідомлялося, за два тижні цього року в області зареєстровано 12 випадків вірусного гепатиту А, зокрема, 5 – у дітей.

Гепатит А – захворювання печінки, викликане вірусом гепатиту А. Він передається фекально-оральним шляхом, найчастіше, через брудні руки, інфіковану воду та їжу.

Симптоми гепатиту А – жовтяниця, головний біль, слабкість, діарея та нудота. Хоча більшість людей одужує повністю без лікування, деякі випадки мають важкий перебіг та становлять загрозу для життя.

Вберегтися від захворювання допоможуть прості щоденні правила:

– миття рук перед вживанням їжі та після кожного відвідування туалету;

– вживання лише кип’яченої води;

– ретельне миття овочів та фруктів.

Читати ще: Деякі препарати можна отримати безкоштовно: голова НСЗУ розповіла волинянам про програму «Доступні ліки»

Для профілактики інфікування ВГА існує безпечна та ефективна вакцина. Вона є рекомендованою, тобто, не включеною до Національного календаря щеплень. Вакцинувати дітей можна з 12 місяців. Дітям та дорослим потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 6-12 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus