USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У двох волинян виявили хворобу Лайма: в яких парках Луцька найбільше кліщів

8 Червня 2019 09:29
За тиждень у двох волинян підтвердили хворобу Лайма.

Про це кореспондентам Ua:Волинь розповіла лікарка-інфекціоністка Світлана Трофимюк.

Каже, хвороба Лайма – інфекційне захворювання, що передається через укус кліща і вражає нервову систему людини, серце, опорно-руховий апарат, шкіру.

«До нас звернулось уже 5 людей з укусами кліща, у двох діагностовано хворобу Лайма, решта 3 очікують на результати досліджень. Хвороба Лайма небезпечна тим, що йде ураження нервової системи, суглобів, серцево-судинної системи, а якщо хворобу вчасно не діагностували, це переходить у хронічну форму», – пояснила медик.

Місцеві біологи перевіряють територію навколо обласного центру.

«Збір кліщів проводиться на так званий прапор з ворсистої тканини, як ми її називаємо, байки. Як почався збір кліщів, то ми вже зібрали до 4 тисяч кліщів і наша лабораторія їх досліджує», – каже біолог обласного лабораторного центру Анатолій Олішевський.

Водночас він повідомив, де у Луцьку найбільше було зібрано кліщів.

«В центральному парку ми зібрали 13 кліщів, в Теремно – 70, в парку 900-річчя ми знайшли 22 кліщі».

Отож, вирушаючи на прогулянку, обирайте світлий одяг із довгими рукавами. На голові повинна бути хустина чи шапка. Повернувшись додому треба ретельно оглянути одяг та шкіру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Крук Показати IP 8 Червня 2019 14:01
А чого парки міста не обробляються спец.засобами від кліщів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus