USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У дворічного хлопчика з Луцька відняло ноги після щеплення

10 Листопада 2016 12:45
У дворічного Тимура Уманця з Луцька різко погіршилося здоров'я після щеплення від правця.

Зробили щеплення – і дитині відняло ноги. Такі наслідки після вакцинації у дворічного хлопчика з Луцька. Батьки налякані, а медики заспокоюють - усе нормально.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

Мама Світлана розповідає: лихого не чекали. Після щеплення прийшли додому, та згодом синочок навіть не міг рухатися.

«Медсестра сказала, що нічого боліти не буде», - пригадує мама Тимура. Але вже того ж вечора дитина скаржилася на біль у нозі, а вже на ранок Тимур узагалі не зміг стати на ноги, зразу впав, бо не міг іти.



Про свою проблему Світлана розповіла у соцмережі, на що отримала численні відгуки від батьків, які стикалися з такою ж самою проблемою, коли вакцинували малюків. Писали, що була така сама реакція після вакцинації, і що проблема можу бути в індійській вакцині, альтернативи якій немає.

Медики теж кажуть, що вакцина АКДС і справді може давати побічні реакції: тимчасовий набряк, чутливість і почервоніння в місці введення, що супроводжується лихоманкою. Це чітко прописано в інструкції. Дитина може не ходити деякий час, але все має минути протягом 24 годин.

«Бельгійської й французької вакцини - Інфанрексу - не буде. Ця вакцина в нас є цільноклітинна - така, як колись була наша українська вакцина. Колись давала і тепер дає трошки реакцію, але це є нормальне явище», - запевняє завідувач педіатричного відділення №3 Луцької міської дитячої поліклініки Тамара Ошуркевич.

Зараз хлопчик почуває себе нормально, але батьки ще довго пам’ятатимуть, як злякалися, і тепер бояться вакцинувати малого.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у луцькій школі №12 після щеплення від поліомієліту стало погано 14-річній дитині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
лучани Показати IP 10 Листопада 2016 12:52
Від вакцинації є більше добра ,ніж від невакцинації. Неприщепленим взагалі треба заборонити відвідувати дитсадки та школи, щоб не розносили зарази.
Анонім до лучани Показати IP 10 Листопада 2016 15:06
чим же невакциновані можуть загрожувати вакцинованим, вакциновані ж захищені імунітетом виробленим після вакцинації(якщо це насправді так, а якщо ні, то нащо взагалі тоді вакцинація). Думаю, батьки мають право самі обирати для своєї дитини, як їй краще. Наприклад, поголовноої і обов'язкової вакцинації від туберкульозу в розвинутих країнах нема, оскільки ця вакцина може спричинити туберкульоз кісток в дітей. На Волині ж за статистикою за минулий рік, захворіло на туберкульоз більше вакцинованих ніж невакцинованих.
Вакцина до Анонім Показати IP 11 Листопада 2016 21:17
В Європі проти туберкульозу не вакцинують по причині відсутності масового захворювання. А в нас їдучи в тролейбусі можна заразитись...
Лучанин до лучани Показати IP 10 Листопада 2016 15:19
А чого це прищеплені бояться зараз? Вони ж прищеплені від зарази...
Лучанин до лучани Показати IP 10 Листопада 2016 15:28
Ти за всіх не відповідай, зараза в першу чергу ТИ... Я, як батько, наприклад купив якісну вакцину. А цю гидоту коліть собі самі. Лікарі ще й наполягають на вакцинації, бо в них план, а комусь гроші. Це просто експеримент на наших дітях.
Олена до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 17:12
А де купили якісну? Я вже рік шукаю і в Благомеді, і в аптеках, ніде немає Інфанрекса, який колись кололи. Що робити?
Гига до лучани Показати IP 16 Січня 2021 16:44
Так щеплені ж захищені від зарази, чого ж бояться нещеплених? Чи розуміють, що вакцина фуфло і їх не захищає?
А Показати IP 10 Листопада 2016 13:01
А в чому проблема? Піпец репортаж.
Анонім Показати IP 10 Листопада 2016 13:30
Твоїм дітям ногі якби відняло я би побачив як ти заговорив.
Ната Показати IP 10 Листопада 2016 13:42
Моїй доці 1 рік, нам 1 місяць тому теж зробили це щеплення і теж відняло ніжки....але слава Богу через добу все пройшло, але дитина приймала купу обезболюючого і протиалергічного.....с**кі ці всі міністри...політики....вони не думають про майбутнє покоління...своїм дітям напевно закордоном роблять якісні, а нам з країни третього світу підійте вакцина..У*ОДИ!!!
Мама Показати IP 10 Листопада 2016 13:55
Віднімає ноги дитині і це нормальна реакція? Що за експерименти на нашими дітьми. То взагалі немає вакцини, то неякісна. Потрібно об`єднуватися батькам і воювати з цими горе-медиками.
+1 Показати IP 10 Листопада 2016 14:00
Ми теж цього тижня робили щеплення, дитині 2 роки. На наступний день піднялась температура до 38 та постійно боліла нога. Через це, дитина не могла ходити та цілий день пролежала в ліжку. Як на мій погляд, то вакцина із таким наслідком не повинна робитись дітям.
Свідок наслідків суч до +1 Показати IP 11 Листопада 2016 21:20
Цілком з вами погоджуюся, у моєї 3 річної дитини була така ж реакція на вакцину АКДС. Робили її вчора в одному з населених пунктів Ківерцівського району. На даний час дитина ще накульгує від того, що нога болить. У інших дітей такі ж проблеми.
Крук Показати IP 10 Листопада 2016 15:37
В мене, дорослого, рука після вакцини від правця 2 дні норм так боліла (кололи в плече). То я уявляю, як воно дітям.
лучанка Показати IP 10 Листопада 2016 15:49
Тамараму Макарівну вже давно пора попросити з цієї посади.
Вікінг Показати IP 10 Листопада 2016 17:04
Повно моїх знайомих відмовилися вакцинувати своїх дітей, я теж прийняв таке ж рішення. Той, залишив перший комент, я йому можу сказати одне, що знаю стільки випадків, коли дітки, після вакцинації ставали інвалідами, що на пальцях руки не перелічити... Взагалі практично все своє життя, слава Богу, уникав при будь-яких хворобах вживати всякі таблетки, так можливо без таблеток лікуєшся довше, але я впевний в тому, що моє здоровя в моїх руках, і не залежить від фармакологічних транснаціональних картелів, які впарюють всяку гидоту, не важливо французьку, індійську, чи німецьку...тобі тут таки правду скажуть, хто де як і з чого робив ті "ліки"... Як казав хороший лікар: Вас лікувати чи жити хочете?
Олена до Вікінг Показати IP 10 Листопада 2016 17:23
Ми також відмовились, бо хотіли зробити надійну, хоча і платну вакцину. В результаті дитину не пустили в садочок- не підписали обхідний в поліклініці. Поставили вимогу- робіть АКДС зараз і йдіть в садочок. Дільнича не дає добро на вакцинацію, бо дитина не є здоровою. Але написати це не може, бо боіться завполіклінікою, яка наполягає на вакцинаціі. Замкнуте коло. Чекаю далі якісну вакцину.
Свідомий до Олена Показати IP 11 Листопада 2016 21:01
І не відомо чи дочекаєтеся.
Лучанці Показати IP 10 Листопада 2016 17:13
Таке враження що Тамара Макарівна винна в тому, що в дитини нога боліла. Напевно краще щоб на місце Тамари Макарівни прийшла дівчинка після інтернатури, яка купила диплом за батьківські долари і клятву "давала" на колінах перед викладачем. Лікарі в поліклініці такі самі заручники ситуації -їм яка вакцина прийшла - таку і дають - вони від неї відмовитись неможуть.
Олена до Лучанці Показати IP 10 Листопада 2016 17:27
Кожна дитина індивідуальна. І потрібний окремий підхід до кожного. А не впарювати всім одну вакцину.
Анонім до Лучанці Показати IP 10 Листопада 2016 17:52
в усіх знайомих і в нас, після знайомства з цією людиною враження таке, що або проклинали або бажали щоб скоріше скопиталася, хай хоч чорт лисий на те місце прийде, і то краще буде!
лучанка Показати IP 10 Листопада 2016 17:34
Але не треба всім під порядок говорити, що це хороша вакцина. Від Тамари Макарівни іншого не чула. Молодим людям теж треба працювати, і не факт що будуть гірше виконувати свої обов"язки.
Ірина Показати IP 10 Листопада 2016 17:56
Моя дитина після такого добра залишилась інвалідом!!! І те що ви купите якіснішу,не гарантуе вам безпеку!!!
Максим Показати IP 10 Листопада 2016 22:39
Коліть собі СВ*ЛОТА. а не на дітях експеременти робити. АКДС взагалі смертельна в 1.4% випадках, В моєї дитини відняло мову і розвиток після неї на пів року та температура 40,2 була три дні. Інфанрікс гекса франція дала таку реакцію. Прививки можна роботи цілком здоровим дітям а не всім підряд.
Вовчик- роботяга Показати IP 10 Листопада 2016 23:37
В нашій країні взагалі всю медицину треба закрити, страшного коли малюк хворіє і ще страшніше йти з ним до лікарів довбойобі*. Треба зробити нормальну платну страхову медицину- так це не дешево, але ж блін ти тоді коли йдеш в лікарню не переживаєш ні за що, тебі там в сраку заглядають а не в гаманець, та основне це не гроші бо це нажтвне, а тещо усю безтолоч яка зараз є платна медицина відсіє (ніякому інвестору не буде цікава втрачати гроші через безтолковість його працівників ... Я думаю що я не один такий, я готовий платити, віддати останнє, але щоб на моїй дитині ніякі покидьки дослідів не влаштовували.... Накипіло.....
мама до вовчика-роб до Вовчик- роботяга Показати IP 11 Листопада 2016 10:33
ти готовий платити - а кому ? Де спеціалісти, толкові через трьох на пятого. тай платити зможуть не всі...
Alex Ustas Показати IP 11 Листопада 2016 12:19
Щеплення це хвороба (рак, інсульт, інфаркт ітд.), яка почне розвиватись у 40-60 років та закопає вас у землю. Використаний трудовий ресурс, якому передбачене халявне пенсійне фінансове забезпечення, підлягає утилізації через заплановане попереднє щеплення.
Таня Показати IP 11 Листопада 2016 14:30
Директору  (назва та номер школи чи дитсадка) ПІБ (директора) ПІБ (батьків чи одного з батьків) батьки (ПІБ дитини) Заява              Ми, батьки (ПІБ батьків), заявляємо про відмову від усіх профілактичних щеплень, біопроб (Манту, р. Пірке), вакцинацій та ревакцинацій, флюрографії, а також інших процедур, пов’язаних із введенням в організм сторонніх речовин або іонізуючих випромінювань нашій дитині – (ПІБ дитини).             Оскільки: до складу вакцин входять високотоксичні речовини – ртуть, алюміній, феноксиетанол, формальдегід. За результатами міжнародних досліджень ці речовини є причинами розвитку аутизму, хвороби Альцгеймера, раку, Синдрому Раптової Дитячої Смерті. Політика масової вакцинації цілковито ігнорує індивідуальні особливості спадковості, схильності до різних хвороб, стану імунітету, психоемоційного стану щеплених. Нав'язування щеплень в державному масштабі не має жодного стосунку до реального піклування про здоров’я дитини.               Дана відмова є обміркованим і зваженим рішення, прийнятим на підставі детального і всебічного вивчення питань, пов’язаних з вакцинацією, особистим досвідом і цілком відповідає нормам діючого законодавства, у тому числі:   ст.19 Загальної Декларації Прав Людини: «кожна людина має право на свободу переконань та на вільне вираження їх»;ст.26 Загальної Декларації Прав Людини: «кожна людина має право на освіту» та ст.53 Конституції України: «кожен має право на освіту»;ч.1 ст.35 Закону України «Про освіту»: «громадянами України мають право на освіту незалежно від стану здоров’я та інших обставин»;ч. 1 ст.42 «Основ законодавства України про охорону здоров’я»: «медичне втручання (застосування методів діагностики, профілактики або лікування, пов'язаних із впливом на організм людини) допускається лише в тому разі, коли воно не може завдати шкоди здоров'ю пацієнта»;ч.1 ст.43 «Основ законодавства України про охорону здоров’я»: «щодо пацієнта віком до 14 років (малолітнього пацієнта) медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників»;ч.1 ст.2 Конвенції про права дитини: «Держави-учасниці поважають і забезпечують всі права…за кожною дитиною…без будь-якої дискримінації незалежно від…стану здоров'я …або яких-небудь інших обставин»;ч.3 ст.24 Конвенції про права дитини: «Держави-учасниці вживають будь-яких ефективних і необхідних заходів з метою скасування традиційної практики, що негативно впливає на здоров'я дітей»;п.11 ч.1 Ч.І Європейської Соціальної Хартії: «кожна людина має право користуватися будь-якими заходами, що дозволяють їй досягти найкращого стану здоров'я, який є можливим»;ст.12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”: «Повнолітнім дієздатним громадянам профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об'єктивної інформації про щеплення, наслідки відмови від них та можливі поствакцинальні ускладнення. Особам, які не досягли п'ятнадцятирічного віку чи визнані у встановленому законом порядку недієздатними, профілактичні щеплення проводяться за згодою їх об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників. Особам віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяти років чи визнаним судом обмежено дієздатними профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об'єктивної інформації та за згодою об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників цих осіб. Якщо особа та (або) її законні представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень, лікар має право взяти у них відповідне письмове підтвердження, а в разі відмови дати таке підтвердження - засвідчити це актом у присутності свідків».    «_____» __________ 2009 р.  ________________(ПІБ батька)   ________________(ПІБ матері)  
мама Показати IP 11 Листопада 2016 15:24
Це жах. Від якісної вакцини такої реакціїї не буде. За що ті владці так із дітьми? Самі понаїдали пики, а дітям не можуть вакцини купити нормальної. Безсовісні. Нехай всі ті падл*ки, що винні у тому, що діти мучаться понесуть відплату!
Kasia до мама Показати IP 25 Вересня 2019 23:33
Ми робимо щеплення дитині в Польщі, і останній раз від французької вакцини Hexacima теж ніжку відняло на якийсь час. Що ми тоді пережили, словами важко описати
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2016 21:41
Здраво мислячі батьки які обізнані і начитані всебічної інформації про вакцину ніколи не дадуть її своїй люблячій дитині!Візьміть самі перевірте і подивіться що міститься у кожній вакцині,яку дають вашій дитині і тоді вже думайте чи ви хочете щоб вашій дитині заганяли отруту?А до складу вакцин входять високотоксичні речовини – ртуть, алюміній, феноксиетанол, формальдегід. За результатами міжнародних досліджень ці речовини є причинами розвитку аутизму, хвороби Альцгеймера, раку, Синдрому Раптової Дитячої Смерті.Вакцина -це вірус який заганяють вашій дитині,щоб дитячий імунітет боровся з цим вірусом.І хто кого переможе.Якщо перемагає вірус то відбуваються негативні наслідки:температура,віднімає ніжку,ручку і т.д.Таким чином лікарі проводять експеремент над нашими дітьми. Тверезо подумайте шановні батьки чому лікарі дають вам листок бумаги щоб ви розписались чи даєте ви згоду чи ні?Тобто таким чином вони звільняють себе від відповідальності за наслідки вакцини.Одна мама дала вакцину своїй здоровій дитині а після цього її динина стала інвалідом.Ця мама пішла до лікарів і сказала що сталося,а лікарка сказала їй:"Ви ж підписали згоду на щеплення-треба було не підписувати і з вашою дитиною нічого би не сталося!"Якщо щось трапиться з вашою дитиною то тільки ви самі будете відповідати,тому що ви підписали згоду на щеплення!Подумайте логічно:якщо була б прививка безпечною для здоровя дитини то ніхто б не давав би підписувати згоду чи не згоду на щеплення,а робили би без підпису батьків.Включайте свій розум шановні батьки і робіть правильний вибір на користь вашої дитини щоб потім не жаліти за своє неправильне рішення!
Задовбало Показати IP 23 Листопада 2016 23:40
Хай здохнуть усі ті міністри, які дозволили використовувати таку вакцину і ще ті, хто на ній заробляє!!!
Володимир_Львів Показати IP 28 Січня 2018 19:06
Негайно ОЗДОРОВЧУ ПІРАМІДКУ ставити! Можна декілька - одна на одну. дуже великі шанси! Розміри див "Лікувальна пірамідка Перепелкиной". Треба мамі підказати і швидко.
Катя Показати IP 7 Травня 2018 08:13
В моєі дитини після прививкі був реактивний артрит в суглобі набиралась рідина в тій ніжці що давали прививку через три тижні.То нам лікарі казали,що не може бути то ви коли останній раз хворіли на орз то воно вилізло.Аж смішно з того.Сволота одним словом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus