USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У бібліотеках луцької громади для внутрішньо переміщених осіб діятиме креативний простір «ЯК ВДОМА»

11 Жовтня 2023 06:16
У межах програми «Єднання заради дії», що її втілює Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) за підтримки Державного департаменту США, розпочалася реалізація грантового проєкту «ЯК ВДОМА: створення креативного простору для внутрішньо переміщених осіб на базі бібліотек Луцької МТГ».

«Єднання заради дії» – це програма, яка має на меті об’єднання ВПО, членів громад, які їх приймають, уряду та ЗМІ задля розв’язання конфліктів на місцевому рівні, сприяння інтеграції ВПО, надання всебічної підтримки для розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО та стабілізації ситуації в Україні.

Проєкт «ЯК ВДОМА: створення креативного простору для внутрішньо переміщених осіб на базі бібліотек Луцької МТГ» спрямований на створення креативного середовища, де внутрішньо переміщені особи матимуть доступ до культурно-мистецьких заходів, психологічної підтримки та розвитку соціально-комунікаційних навичок, що сприятиме покращенню їхньої психологічної стійкості, забезпечить успішну адаптацію та інтеграцію в новому місці проживання.

Цільова аудиторія проєкту – внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Луцької МТГ, та мешканці громади, що приймає. Тривалість проєкту: жовтень 2023 – квітень 2024 року.

Читати ще: Відтепер інтереси ВПО на Волині представлятиме рада з питань внутрішньо переміщених осіб

Між Волинською обласною громадською організацією «Перспективи Волині» та партнерами проєкту – департаментом культури Луцької міської ради та Луцькою міською централізованою бібліотечною системою укладено партнерську угоду. Завдяки розвитку партнерств, залученню місцевих ресурсів та урядових структур проєкт стане стійким і здатним до подальшого зростання й розширення впливу у майбутньому.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці IREXта Державного департаменту США. Вміст є суто відповідальністю ВОГО «Перспективи Волині» та не обов’язково відображає погляди IREXі Державного департаменту США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus