USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У дитячій музичній школі Локач відремонтували актовий зал

30 Січня 2018 19:38
Дитяча музична школа у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та головами селищної і сільських рад відремонтувала актовий зал.

Це стало можливим в рамках проекту «Обдаровані діти – майбутнє України», інформує прес-служба Фонду.

Ще півроку тому директор ДМШ Ольга Кревська написала проект, що передбачав заміну вікон в актовому залі на енергозберігальні та придбання у школу нової барабанної установки. Проте заміна вікон потягнула за собою низку інших проблем.

Стара стеля, стіни, обшивка на яких не змінювалася уже кілька десятків років, стара підлога, ровесниця закладу, якому вже ось-ось 50 років – усе це потребувало ремонту.

Фонд виділив понад 24 тисячі гривень. До співфінансування долучилися районна, Локачинська селищна ради, Крухиничівська, Заячицівська та Бубнівська, Привітненська, Конюхівська та Козлівська сільради. Не лишилися осторонь колектив музшколи та батьки учнів, які там навчаються. Всього на оновлення актової зали витратили понад 80 тисяч гривень. За ці кошти встановили натяжну стелю, замінили двері, обшили стіни якісним матеріалом, що сприяє покращенню акустичних властивостей, полакували дерев’яні панелі, повністю замінили та полакували підлогу, поциклювали паркет та оббили стіни вагонкою на сцені.

– Майже всі роботи ми виконували самотужки. Чоловіки робили відкоси, вкладали підлогу, жінки були за малярів, мені ж довелося освоїти циклювальну машинку, – розповідає Ольга Кревська.

Нині в оновленій залі про старий інтер’єр нагадують хіба що крісла, які теж у майбутньому, за словами директора закладу, хотілося б оновити. Заміни потребує і дах будівлі. А ще в школі давно не було нових музичних інструментів. Та, найголовніше, у закладі вчаться обдаровані діти, які є переможцями обласних та лауреатами Всеукраїнських конкурсів. Є й колектив, який не лише якісно виконує свою педагогічні роботу, а й робить все для того, щоб дітям було комфортно навчатися.

З нагоди закінчення реалізації цього важливого для музичної школи проекту, на свято запросили усіх, хто був причетний до здійснення цього задуму. До слова були запрошені голова районної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Василь Демидюк та координатор проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Локачинському районі Оксана Дмитрук.

Музичному закладу вони бажали процвітання та розвитку, висловивши сподівання, що найближчим часом усі нагальні проблеми тут буде вирішено.


Крухиничівський сільський голова, вітаючи колектив та учнів закладу з вагомою подією, поінформував, що на черговій сесії сільської ради депутати прийняли рішення про передачу музичній школі комплекту духових інструментів, який вже багато років у місцевому будинку культури не використовується.

Дякуючи представникам Фонду, сільським головам та батькам за допомогу, колектив дитячої музичної школи підготував для своїх гостей чудовий концерт: звітували викладачі та учні відділу духових інструментів.

На завершення заходу усім, хто допоміг втілити задуми колективу музшколи в реальність, подякували директор Локачинської ДМШ Ольга Кревська та головний спеціаліст сектору культури РДА Орина Гнаткевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus