USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У дитсадку, де захворіло понад 10 дітей, не виявили кишкової палички

27 Лютого 2018 16:53
У луцькому дитсадку №33, де захворіли більше десяти дітей, медики не виявили кишкової палички.

Про це повідомляє прес-служба Волинського лабораторного центру МОЗ.

Зазначається, що 26 лютого у Луцький міськміжрайонний відділ ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» звернулась начальник управління освіти Луцької міської ради з заявою провести моніторингові лабораторні дослідження умов перебування дітей в дошкільному навчальному закладі №33.

Під час візиту було встановлено, що у закладі відсутні 11 осіб молодшої садової групи.

Як повідомлялося, у ДНЗ № 33 за день захворіло більше десяти дітей. Батьки думали, що це харчове отруєння через недотримання санітарних норм зберігання і приготування їжі. Перші симптоми у малечі з’явились у п’ятницю 23 лютого.

Проте, згідно з інформацією лікаря, до приймального відділення обласної інфекційної лікарні з 15 лютого по 27 (станом на 13-00) діти дошкільного навчального закладу №33 в стаціонар не звертались. Екстрені повідомлення з інфекційної лікарні та інших лікувально-профілактичних установ про наявність інфекційних захворювань серед дітей ДНЗ №33 в лабораторний центр не надходили.

Для лабораторного дослідження відібрали 2 проби харчових продуктів на бактеріологічне дослідження, 10 змивів на визначення вмісту кишкової палички; 1 проба питної води на бактеріологічне і 2 проби на вірусологічне дослідження.

За результатами досліджень, кишкової палички у пробах не знайшли. Решта проб наразі в роботі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus