USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандал у луцькому дитсадку: вихователька заклеювала дітям роти скотчем

17 Лютого 2021 16:49
Вихованці однієї із груп луцького дитсадка №37 вважають, що скотч призначений для того, щоб заклеювати неслухняним діткам ротики. Саме таким способом вихователька та няня цього дошкільного навчального закладу втихомирювали малечу.

Заклеювали роти скотчем щонайменше двом хлопчикам, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Робили це показово перед усією групою, щоб інші непослухи запам’ятали.

З подразненнями на обличчі прийшов додому чотирирічний Даниїл. Його мама спершу вирішила, що дитина обвітрила обличчя, тому повела сина до дерматолога. Вона навіть подумати не могла, яка може бути справжня причина такої алергії, аж поки від інших батьків не почула, що малюкам у групі заклеювали роти скотчем. Клейку стрічку застосували саме до Даниїла і ще одного хлопчика. Робили це на показ, схоже, для того, щоб інші діти боялися.
«У цю неділю до мене подзвонила мама з нашої групи. У неї дитина краще розмовляє і розповіла про цю ситуацію, що вихователька заклеювала роти дітям, тому що вони не хотіли лягати спати і шуміли, – розповідає мама Яна Антонюк. – Я у своєї дитини запитала, як це було, він мені розказав, хто це робив... А головне до того, у вівторок, вона мені дзвонить і каже, що у вашої дитини щось на обличчі, заберіть його, сходіть до лікаря. Може, десь обвітрив. Ми лікувалися, а потім в неділю оце дізнаємося».

Таку ситуацію батьки виявили випадково, адже деякі діти почали приходити додому з синцями і подряпинами.

«У четвер син прийшов із садочка з ґулею на потилиці, і була запечена кров на волоссячку, – розповідає ще одна мама Наталія Натяжко. – Я запитувала, що сталося, але дитина замовчувала, мовляв, я в садочку впав і все. Не хотів нічого казати. А наступного дня приходить із садочка і каже, що більше не хоче туди йти, бо там Юліанівна кричить, сварить і б'є... Він десь не міг поправити капюшончик і вона дала йому підзатильник. Вона ж сказала, що такого не було. Можливо, каже, діток одягала і могла зачепити його ліктем».

А про скотч син Наталії Натяжко розказав ще раніше своїй бабусі. Тоді ж у дитини почали розпитувати детальніше, що відбувається у дитсадку. Відтак батьки почали між собою з'ясовувати обставини й виявили, що чимало дітей скаржилися на ставлення у дитсадку.

Ще одна мама Юлія Костенко розповіла, що особисто чула, як вихователька безпричинно кричала на її сина. Наступного дня цій дитині одягнули смарт-годинник і до батьків одразу зателефонувала завідувачка, аби поцікавитися, чи прилад записує відео і звук.

Цілком закономірно, що шоковані батьки почали цікавитися у керівництва дошкільного закладу, чому так сталося, та вимагати, аби виховательку і няню, які знущалися із дітей, звільнили. Проте до сьогоднішнього дня ця вихователька досі була на роботі. І лише після того, як у дитячий садок приїхали журналісти, завідувачка дошкільного закладу запевнила, що вихователька уже звільнена, а інтереси дітей – на першому місці.

«Дуже неприємна ситуація. Я несу за це відповідальність і з себе її не знімаю, – зазначила завідувачка Валентина Віннік. – Робота проводиться, була призначена внутрішня комісія, вчора у нас були начальник і практичний психолог управління освіти».

Батьки також обурються, що нині через карантин вони не мають права заходити в приміщення й на власні очі бачити, як ставляться до їхніх дітей. У всякому разі після цієї ситуації персоналу батьки вже не довіряють і хочуть, аби в дитсадку встановили відеоспостереження.

Читайте також: У Рівному стоматологиня шарпала і лупцювала дітей. Відео

Інформаційне агенство Волинські Новини звернулося по коментар з приводу резонансного інциденту у ДНЗ №37 до начальника управління освіти Луцької міської ради Зіновії Лещенко.

На це головна освітянка відповіла, що уже давала коментар про цей випадок іншому виданню.

«У мене в кабінеті люди… Я сьогодні вже коментувала про цей випадок іншому виданню. Зараз не маю можливості вам коментувати. Приходьте завтра. Й то дзвоніть, бо я їду на колегію до обласного управління освіти», – заначила вона.

Заразом Зіновія Лещенко зауважила, що тема не є резонасною, мовляв, «не так воно все там є, як про це розповідають».

«Зараз 16:00 година. У мене люди. Коли ви хочете прийти? У телефонному режимі взагалі нікому і нічого коментувати не буду. Все, відмовилася від такої практики», – відповіла посадовиця й призначила зустріч на завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 61
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 17 Лютого 2021 17:09
А протигаз не треба цій виховательки на голову одягти, щоб відчула як це приємно? От додумалась, їй у "гестапо" треба було йти служити, переплутала мадама - спеціалізацію, мабуть???
Учень до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 18 Лютого 2021 09:03
Такі дикі методи ,були і раніше. В 17 школі в мене перша вчителька Марія Хомівна Мороз, таке ж творила. Але в ті часи батьки і діти мовчали. Гидко це згадувати і не приємний шлейф ,залишився на все життя. Бог їй суддя,проте всі учні при зустрічі згадують її не кращим словом.
скептик Показати IP 17 Лютого 2021 17:20
мабуть пора вже зені капці і три конверти подарувати
Кевін до скептик Показати IP 18 Лютого 2021 08:30
А ти пробував побути на її місці? Там пекло. Зараз на цю посаду ніхто не прийде. Так що не треба ля-ля
00000 до Кевін Показати IP 18 Лютого 2021 14:11
тоді якого біса вона йшла в вихователі?
Андрій до Кевін Показати IP 18 Лютого 2021 22:31
Щоб вирішити ситуацію, потрібно щоб батьки платили за садок, а тоді висували претензії. Особливо за своїх розпаскуджених дітей.
Мама Показати IP 17 Лютого 2021 17:27
Не тільки в цьому садку.... Чому в кожному кіоску камери є,а там,де наші дітки,жодної???? Змії,а не вихователі В тюрмі хай клеять скотчем роти
Ангст до Мама Показати IP 17 Лютого 2021 17:39
То скиньтесь групою на камери, в чому проблема?
Мама до Ангст Показати IP 17 Лютого 2021 22:35
Хто їх дозволяє поставити? Ви бачили,що це таке "завідуюча садком"?????
опа Показати IP 17 Лютого 2021 17:30
Це звичайно перебор. Але деякі батьки зовсім не займаються вихованням своїх дітей і вважають, що в садочку їх чад виховають до зразкових(((
Віктор до опа Показати IP 18 Лютого 2021 08:06
Саме так, якщо взяли на себе функцію вихователів то нехай виховують, а якщо не знаєш про що пишеш то краще не пиши . Замотай собі руки скотчем бо МЕНІ здається ти не вихована особа.
123 Показати IP 17 Лютого 2021 17:39
таке в тих садках завжди робилося, особливо якщо мама виховательці з певних причин не сподобається, моїй дитині ще в совдепівському дитсадку, аби заставити спати то на очах усієї групи вихователька трусики стягнула, малу потім діти до класу третього цькували тим випадком, а дитина мені так нічого і не розказала, аж потім вже через років двадцять проговорилася
Анонім Показати IP 17 Лютого 2021 17:45
Якби не розголос та знімальна група, то завідувачка навіть пальцем не поворухнула б ! У мамочок розмовний діалект це просто жуть. Де і як вчилися розмовляти?
!!! до Анонім Показати IP 17 Лютого 2021 21:57
У мамочок сурж просто жахливий. Причому у всіх трьох. Я розумію, що інституту шляхетних дівчат в Луцьку немає, але можна ж якось попрацювати над собою хоч трохи, щоб не виглядати в очах інших як забита полішучка із 9 класами освіти? Чому вони навчать своїх дітей, коли самі двох слів рідною мовою зв'язати не можуть?
дідо Показати IP 17 Лютого 2021 17:53
Батьки думають що садок та школа повинні виховувати їх неотесаних нащадків....Якщо дитина некотрольована та істерична, це є вина дітей, нехай виховують, або садять дітей на спеціальні препарати., якщо хочуть жити у нормальному суспільстві.
скептик до дідо Показати IP 17 Лютого 2021 18:06
тобі вже ніякі препарати не допоможуть, хіба що ладан і кадило
11 до дідо Показати IP 17 Лютого 2021 18:06
От тебе і треба посадити на препарати неотесаний нащадок.
дідо до дідо Показати IP 17 Лютого 2021 18:07
..вина батьків...
опа до дідо Показати IP 17 Лютого 2021 18:21
Якщо дитина неконтрольована та істерична - це є ВИНА БАТЬКІВ.
Ю до дідо Показати IP 17 Лютого 2021 18:21
На препараті бачу ти
Віктор до дідо Показати IP 18 Лютого 2021 08:11
Тебе точно вродили передчасно
Алла до дідо Показати IP 20 Лютого 2021 22:21
А ви лікар, який в інтернеті може діагнози ставити невідомим людям? Тоді це вам препарати треба пити , щоб не бути загрозою для суспільства!
Я до скептика Показати IP 17 Лютого 2021 18:46
Якщо інформація правдива , то це просто жах. Потрібно розібратись.Правильно , що начальник управління не захотіла спілкуватись з журналістами по телефону. акі справи не обговорюються і не вирішуються в телефонному режимі!
1 Показати IP 17 Лютого 2021 21:24
Як платять так і виховують
Наташа Показати IP 17 Лютого 2021 23:03
Я мама постраждалої дитини,до чого тут мова про виховання вдома? Якщо дитина просто не потримала капюшон коли її одягали то за це треба бити по голові?Вдома внас дисципліна,і самі ж ті вихователі завжди казали що дитина золота,тільки чому руки простягають в таких випадках це вже питання виховання до цих людей! А клеїти рот бо дитина спати не хоче і на очах у всіх ,колі інші сміялись бідне дитя стояло плакало з заклеїним ротом,це нормально?? Це багато розуму мабуть має одна з другою!!
Мама до Наташа Показати IP 18 Лютого 2021 10:53
Наташа,тримайтесь Яка б не була дитина,її ніхто не ма праває чіпати!!!!!@ Звертайтесь із заявою в поліцію,бо замнеться все Це садочок не виховна колонія!!!!!!
Алла до Наташа Показати IP 20 Лютого 2021 22:22
Тримайтеся! Ви все правильно зробили! Зло повинно бути покарано!
Місцевий Показати IP 18 Лютого 2021 00:30
Порядок завжди має бути двосторонній! Не потрібно відразу кидатися на маму дитини за її уміння розмовляти українською мовою. Я впевнений, що серед вас багато хто й за чорта проголосував, аби він був у вишиванці. Навчіться контролювати свою агресію і в першу чергу зважати на те, що людина говорить, а не на якій мові. Зараз ви можете посваритися через те, що вам не подобається суржик, а завтра будете заклеювати рот дитині, яка цим суржиком розмовляє. То чим ви кращі? Батьки, не ображайтеся, але насправді набагато приємніше враження від людини, коли вона гарно розмовляє і так само вчить спілкуватися своїх дітей.
Оксана До мами Показати IP 18 Лютого 2021 02:57
Шановні пані. Дивує що чотирирічна дитина не хоче спати. Як у Вас з режимом вдома? Не скидайте усе на вихователя. Почитайте з себе. А говорити вчіться. Який приклад подасте дитині? І навіть найнеприємніші конфлікти можна вирішити без журналістів. Не все скандалом і невіглаством .
Міщанка до Оксана До мами Показати IP 18 Лютого 2021 10:42
Всі діти різні...мої вдень з 1,5 року не спали, бо вкласти було нереально...то що, їх треба було прив'язувати, бо хтось придумав, що діти мають спати?
Мама до Оксана До мами Показати IP 18 Лютого 2021 10:56
Видно,що вихователь пише... Отже,слухайте,такі конфлікти вирішуються виключно в суді!!!!!
явшоці до Оксана До мами Показати IP 18 Лютого 2021 17:13
а хто сказав, що литина повинна спати в садочку. і за те, що її організм не реагує на такий режим, потрібно наказувати? я свого часу не спала ні лня в садку і просто лежала в ліжку і чекала поки посплять інші. мене ні разу ніхто не сварив за це!!
Алла до Оксана До мами Показати IP 20 Лютого 2021 22:35
Шановна, всі діти різні! Я наприклад теж не спала в садочку , але дякувати Богові в мене були дуже гарні вихователі, які забирали мене до себе і бавилися зі мною, щоб я не заважала іншим дітям і про це моя Мама дізналася через 30 років коли випадково зустріла мою виховательку на вулиці. В мене особисто дитячий садочок це одні з найкращих спогадів дитинства.
Анонім до Оксана До мами Показати IP 20 Лютого 2021 22:40
І так нажаль в наш час без журналістів і без розголосу такі випадки не вирішуються і так має бути , щоб інші недобросовісні вчителі та вихователі боялися вчиняти насилля над нашими дітьми! Я впевнена на всі сто , якби то була ваша дитина чи онук ви б співали іншої пісні!
Лілія Показати IP 18 Лютого 2021 07:12
Це просто жах!..Завідуючих садочком теж в таких випадках потрібно звільняти!Чим вони займаються?!...Не вірю ,шо не в відомі всього що відбувається в їх садочку!...Це привід щоб серйозно замислитись над встановленням відеоспостереження в усіх дошкільних та шкільних закладах....і крапка!!!..набридло через день в новинах дивитись як знущаються з дітей!!!...не вмієш працювати з дітьми-на вихід!!!
Вікторія до Лілія Показати IP 19 Лютого 2021 07:58
Люди добрі! Це ж діти! А ви - дорослі! На те ми і люди , що вміємо розмовляти, спілкуватися . І спілкування не полягає в тому, щоб підвищувати голос, обзивати чи поливати брудом ! А ще гірше - приміряти свою силу ( бо ж ти дорослий сильніший) до маленьких дітей! Навіть якщо дитина істерить , то мабуть треба знайти до неї підхід??? А не заклеювати рота чи руку піднімати??? Не думаю , що цим же вихователям сподобалося б таке ж відношення до їхніх дітей, якщо дітки в них є.
самовар Показати IP 18 Лютого 2021 07:35
а в сізо прокурор 3 рази на тиждень ходе щоб там з діточок не здівалися ходивби краще в 37 днз
Анонім до самовар Показати IP 18 Лютого 2021 11:52
Словник краще почитай, бо схоже на самодур а не самовар.
Олександр Показати IP 18 Лютого 2021 07:54
Я батько дитини з іншого садочка, де також були проблеми.... Поки в управління не звернувся, то змін не було... Ляшенко-молодець!!!! А от на рахунок препаратів-це певно вихователі і писали... Якщо є проблема з поведінкою-то звертають увагу до психолога, а не свій метод виховування... Обідно що таких вихователів-прикривають завідуючі-бо певно такіж...
Олександр Показати IP 18 Лютого 2021 08:03
А Зіновія за свою роботу заробила повагу... Вихователі її бояться... Але то добре що зробили розголос, то інші боятись робити подібне будуть....
Отакої Показати IP 18 Лютого 2021 08:07
Створюйте приватні садки,платіть гроші і будуть "дмухати" на ваших діток і камери точно будуть.А так терпіть "совок",ви ж цього хочете,щоби "на шару"і ще і добре.Так не буває.Дитину можна виправити до 5 років,далі все...
Алла до Отакої Показати IP 20 Лютого 2021 22:41
Державний садок до вашого відома теж платний!
Олександр Показати IP 18 Лютого 2021 08:08
А на рахунок задрипаної полішучки, і не отесаних нащадків-такі слова могли писати ті, яких в дитинстві били лінійками, заклеювали рота скотчем, садили на препарати, не дали їм слова сказати, а тут розв'язався язик....
Віктор Показати IP 18 Лютого 2021 08:18
Заклеїти рот вихователям , поставити біля цума з табличкою, (я недолуга вихователька, зараз проходжу курси підвищення кваліфікації.)
Правда Показати IP 18 Лютого 2021 08:40
Подивившись інтервю "маман",Остап Бендер сказав би-"Вопросов больше не имею".В яких школах вони навчались...
Алла до Правда Показати IP 21 Лютого 2021 01:36
Ви хочете сказати, що якщо мама не достатньо грамотна то над її дитиною можна знущатися? Ви при своєму розумі? Вчіть конституцію, там чітко сказано про те, що громадяни України мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом!!!
Annette Показати IP 18 Лютого 2021 08:53
Понабирають вихователів-полішуків, які просиджують день. Зацікавити дітей нічим не хочуть , бо лінь ж... підняти, але натомість хочуть, щоб всі тихенько сиділи.І вимагають , щоб до 18:00 вже всіх дітей позабирали, хоча садочок працює до 19:30. В нас були випадки, коли дітей по пів дня змушували сидіти за столами і просто малювати, всавати з-за столу було заборонено, зразу наказували. Звичайно,є вихователі від Бога, але зазвичай це вже старші люди, яких вже дуже мало. А оця молодь, яка вчилась аби-як, дозволяє собі такі неадекватні речі, тому що немає для них щодного покарання, навіть і не звільнять, і воно продовжить далі працювати і калічити дитячі душі.
Іванка Показати IP 18 Лютого 2021 09:11
Коментарі Жах!!! Це просто над вашими ще не знущались! Мова йде не про мову чи суржик батьків!!! А про ставлення ВИХОВАТЕЛЯ!!! Діти зараз нервові це і так ясно! Але це не дає право бути Собакою на привязі до них! Ходила колись у це садок, шкода що він так занепав((((
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2021 10:39
Це сексизм. Два дорослих створіння жіночої статі знущаються на маленькими дітками чоловічої статі. Каструвати їх без наркозу
бабуся Показати IP 18 Лютого 2021 12:22
Це не педагог і навіть не Людина. " Дати допрацювати до пенсії", - говорить начальник освіти. Тільки не в педагогічній сфері, лопату, мітлу в руки і нехай працює. Там її місце
Ол Показати IP 18 Лютого 2021 14:41
Цікаво, чи могло б таке трапитись в приватному садочку? Батьки, Ви готові оплачувати приватний садочок?
Алла до Ол Показати IP 21 Лютого 2021 01:26
Непрофесійні і жорстокі вихователі можуть бути і в приватному садочку також! Ваше порівняння недоречне!
Бабуся Показати IP 18 Лютого 2021 15:36
Звертаюсь до тих дописувачів, котрі виправдовують дії так званих "вихователів": уявіть свою дитину на місці тих діток, котрих "виховували" такими методами, і тоді, впевнена, ви заспіваєте зовсім інше. Я бабуся, і мені навіть страшно уявити, що мій внук міг би бути на місці тих бідолашних дітей. Це жах, дикунство! Таких горе-вихователів не можна взагалі підпускати до дітей!
Бабуся Наталя Показати IP 18 Лютого 2021 15:54
Щось незрозуміле коїться і в садку25. Моя 5тирічна внучка ходить у садок більше двох років.Раптово на минулому тижні дитина почала панічно плакати що не хоче в садок .Виявляється вихователька шарпнула і кинула її на стілець з криками. Тепер декілька раз на день раптово починає плакати що не хоче в садік. Мабуть не обійдемся без психолога.Що ж коїться в наших садках? Обов"язково потрібні камери спостереження.
Микола Показати IP 18 Лютого 2021 16:42
Засудити її
Мама дівчинки Показати IP 18 Лютого 2021 16:52
Ніколи не буде порядку, бо люди такі не порядні!!! Це-людський фактор, вони вдома такі, на роботі такі... Лише їх тримаючи в страху (встановивши камери) і під контролем, будуть шовкові. Я б подала за таке до суду! Ніхто не має права ображати дитину, не важливо свою чи чужу!!!
явшоці Показати IP 18 Лютого 2021 17:20
Для чого працювати з дітьми коли вони так виводять тебе? Чому ти, одна з другою, сидиш в тому закладі 30 років і тероризуєш, калічиш дітей? Всі, хто пише, що дітей потрібно виховувати вдома і тд, зверніть увагу на те, що жоден з батьків, я впевнена, не вимагає щоб з їхніх дітей робили універсальних дисциплінованих солдатів в садку. Не поїв? Нічого страшного. Не поспав? Ну і таке буває. А те, що діти шумні і енергійні, не справляються зі штанами, шнурками і капюшонами - ЦЕ ПРИРОДНЬО, ЦЕ АДЕКВАТНО. За це не можна наказувати малечу, можна просто знайти спосіб і підхід, допомогти. Але комусь за 30 років вже, мабуть, увірвався терпець. Попрошу звільнятись і шукати де заробити на хліб деінде.
Василь Показати IP 19 Лютого 2021 01:28
Признайтесь. Кого не виводять,власні діти з себе. І тоді ви хочете іх позбутись , відвівши їх в садочок. Хтось заміряв рівень шуму в пере повненній групі з гіпер активними дітьми. Мені здається що варто було би забезпечити вихователя засобами захисту органів слуху і на всякий випадок гучномовцем. І нарешті ВИХОВАТЕЛЬ з зарплатою двірника.
Мама до Василь Показати IP 19 Лютого 2021 12:23
То проблема в чому???? Мітлу до ср#ки і вперед І дітей нема,і зарплата та сама
Алла до Василь Показати IP 20 Лютого 2021 22:43
Батьки не винуваті, що у вихователя тка зарплата! Це не виправдання насильства!
Інкогніто. Показати IP 16 Березня 2021 10:46
Працюю майже 20 років у садку, ні разу не бачила щоб склеїти рота, били тощо. Щоб тримати дисципліну, щоб мати можливість провести заняття і навчити чогось дітей, буває що коли сваримось то говоримо що заклеїмо рота, чи відомо на групу до маленьких тощо. Але , ніколи нічого не робимо. Сильно ваша дитина хоче дома сидіти вчитись, багато ви її навчили ? А ми вчимо !!!!Ви, батьки, не можете справитися дома з 1 дитиною і спішите її віддати у садок. А вихователів мають справитися з 30 дітьми. І всі 30 батьків кожного дня потріпають нерви : то резинку вихователь не вгляділа, то іграшку не вгляділа, то не побачила що не правильно взулась....30 дітей....то ж нічого не робить, то светра не того одягнула. Але, ж діти ні в чому не винні, і ніхто їх не ображає, бо працюють жінки - мами, в яких теж є діти.....Просто сваримось, навіть говоримо що міліцію викличемо, коли якась дитина б'ється чи чимось кидається. Чи мовчати і допустити каліцтво чи трагедію ???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus