USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У екснардепа-регіонала проводять обшуки щодо відмивання понад 500 млн

9 Серпня 2023 13:42
Державне бюро розслідування проводить обшуки в колишнього народного депутата, ексзаступника голови фракції забороненої «Партії регіонів».

Про це інформує пресслужба відомства.

«Працівники ДБР спільно з СБУ та Офісом Генерального прокурора проводять обшуки за місцем проживання та роботи колишнього народного депутата України I, III–VII скликань, колишнього заступника голови фракції забороненої «Партії регіонів», – ідеться в повідомленні.

За даними OBOZREVATEL у правоохоронних органах, це Володимир Макеєнко.

Зазначається, що також обшуки проводяться за місцем проживання керівників підконтрольних нардепу компаній, зареєстрованих в тому числі в офшорних юрисдикціях.

Читати ще: Нардепу Дубінському оголосили підозру

ДБР перевіряє причетність екснардепа до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 500 млн грн та ухилення від сплати податків у 2011-2014 роках, що призвело до ненадходження до бюджету коштів на суму понад 63 млн грн.
За інформацією відомства, можлива легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, здійснювалася через підконтрольні нардепу компанії.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками легалізації майна та ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дикий Показати IP 9 Серпня 2023 14:16
А у зелених не хочете теж обшуки провести??
Суддя Дреддд до Дикий Показати IP 9 Серпня 2023 17:18
спочатку у біло - синіх, а потім у оранжених, так і до зелених черга дійде (сподіваюсь)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus