USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції «Мавка. Лісова пісня» обігнала американський екшн «Шазам! Лють богів»

5 Квітня 2023 23:27
Український мультиплікаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» б'є шалені рекорди у Європі. Прем'єра анімаційної стрічки в Україні відбулася 2 березня, а вже 29 березня «Мавка» вийшла на широкі екрани французьких кінотеатрів.

За повідомленням Держкіно України, мультфільм в перший день прокату у Франції посів першу позицію серед всіх прем'єрних релізів, обійшовши блокбастер «Шазам! Лють богів», передає ТСН.

«Станом на понеділок на мультфільм у Франції було продано 160 827 квитків. Це означає другий за результативністю стартовий вікенд у національному французькому прокаті в 2023 році, п'яте місце у національному бокс-офісі Франції за тиждень та 5% французького кінотеатрального ринку», – йдеться у повідомленні Держкіно.

Читати ще: «Мавка» перевершила «Аватар: шлях води»: український мультфільм покажуть у 80 країнах

Зазначимо, що мультфільм «Мавка. Лісова пісня» було створено за підтримки Держкіно та Агентства США з міжнародного розвитку. За перший тиждень показів фільм зібрав 24,9 млн грн, що стало рекордом касових зборів серед вітчизняних релізів.

Після другого тижня показів збори зросли до 60 млн грн, кількість глядачів склала 466 258 осіб. Після третього тижня показів збори зросли до 82 млн грн, що зробило його найкасовішим українським фільмом. Після четвертого тижня фільм зібрав 98,6 млн грн, а загальна кількість глядачів сягнула 779 798 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus