USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Гонконзі демонстранти поранили 15 поліцейських

26 Серпня 2019 10:26
Поліція Гонконгу заявляє про 15 постраждалих правоохоронців під час зіткнень з радикально налаштованими демонстрантами, 30 з яких були затримані.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на місцеву поліцію.

Напередодні в Гонконзі продовжилися антиурядові протести, поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу, а потім водяні гармати для розчищення встановлених демонстрантами барикад.

Поліція заявляє, що деякі радикально налаштовані учасники протесту заблокували кілька доріг в місті, паралізувавши рух транспорту. Вони також кидали цеглини і світили лазерами в правоохоронців.

Поліція зазначає, що ввечері «велика група вкрай жорстоких демонстрантів розорила магазини і розважальні заклади» на одній з площ міста. Вони кидали в поліцейських різні предмети. Один із співробітників поліції впав на землю, його оточили учасники акції і почали бити.

Тоді шість правоохоронців дістали пістолети. Для забезпечення безпеки інших співробітників «один з поліцейських зробив попереджувальний постріл в небо». Незабаром після цього демонстранти розійшлися по інших районах міста.

«Під час операцій 15 поліцейських були поранені і відправлені на лікування в лікарню... Поліція затримала 29 чоловіків і жінок у віці від 12 до 48 років», – йдеться в заяві.

Пікетники були затримані у зв’язку з участю в незаконних зборах, їх звинувачують у незаконному володінні зброєю і напад на співробітників поліції. Правоохоронці засудили насильство, яке «вийшло за рамки цивілізованого суспільства».

Масові протести в Гонконзі почалися після розгляду поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна в материковий Китай. 25 серпня після нічних сутичок демонстрантів з правоохоронцями поліція Гонконгу затримала 29 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus