USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Гонконзі мітингувальники увірвалися в парламент та трощать меблі й техніку

1 Липня 2019 18:06
Сутички спалахнули під час масштабної акції протесту у середмісті. Багатомільйонний марш рушив до урядового кварталу, де саме мала розпочатись урочиста церемонія підняття прапорів. Так відзначали 22 річницю переходу Гонконгу під юрисдикцію Китаю. Та святкувати цьогоріч вирішили за зачиненими дверима. Усе через масові акції протесту, які вже понад місяць не вщухають на вулицях міста.

Після штурму парламенту мітингувальники увійшли до залу засідань парламенту і вивісили британський колоніальний прапор. Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Як зазначається, спочатку один із протестувальників спробував повісити колоніальний прапор Гонконгу на гербі адміністрації. Однак прапор не втримався на ньому, і його пофарбували в чорний колір. Прапор повісили на трибуні спікера Законодавчої ради.

Окрім цього демонстранти написали на стіні у головному вестибюлі Законодавчої ради HK Gov f**king disgrace англійською мовою та пошкодили меблі, комп'ютери і монітори.

Раніше у Гонконгу поновилися масові заворушення через скандальний закон про екстрадицію. Спершу усе відбувалося мирно, але градус напруги почав швидко рости. Протестувальники рушили до урядового кварталу, почали трощити там будівлі. Вгамовували натовп загони силовиків. Поліція вдавалася до суворих заходів - застосовувала кийки та сльозогінний газ.

Мітинги у Гонконзі не припиняються вже майже місяць. Регіон десятками років мав розширені автономні права, а тепер у Китаї заговорили про зміну законодавства про екстрадицію злочинців до материкової частини. Мешканці Гонконгу переконані - комуністична влада таким чином планує узаконити переслідування активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus