USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У Горохівському районі відкрили новий дитсадок

28 Грудня 2015 17:47
Малеча села Холонів, що на Горохівщині, віднині має новенький дитячий садок. Урочисте відкриття навчального закладу відбулося сьогодні, 28 грудня.

Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Ще півроку тому дітки села Холонів Горохівського району займалися у старенькому адаптованому приміщенні, яке - в доволі плачевному стані. Старий садок щодня приймав 35 малюків, хоча розрахований усього на 15. Загалом же черга в Холоневі та сусідньому Староставі – 90 дошкільнят.

Тоді на місці, де мав би бути новий дитсадок, був тільки пустир. Ще влітку тут був лише фундамент під будівництво садочка, а вже у жовтні – двоповерхова споруда під дошкільну установу.



Нині ж малюки ходитимуть у новенький дошкільний навчальний заклад. ДНЗ «Ромашка», розрахований на сорок діток. Тут – усі умови для комфортного навчання, ігор і відпочинку. Приміщення оснащене згідно з усіма нормами, тож вихованці тут будуть у теплі та безпеці.



Побудувати садочок «з нуля» обійшлося в майже десять мільйонів гривень із фонду регіонального розвитку. Окрім того, левову частку коштів дав нардеп Сергій Мартиняк, інші меценати. Допомагали й підрядники – ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536».

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що спорудження садочка – це приклад об’єднання зусиль влади всіх рівнів, благодійників та громади. «Усі разом зібралися і вирішили добру справу для наших діток», – зазначив він.



Директор Волинської філії державного науково-дослідного інституту проектування «Дніпромісто» Ярослав Довгополов розповів, що проектувальники поставили за мету зробити діткам із Холонева умови не гірші, як у містах, аби малята комфортно почували себе у просторому навчальному закладі. «Я вважаю, що цілі досягнуто. Далі – за вихователями, за батьками, за місцевою владою», – підкреслив він.



Слово взяв і помічник народного депутата Сергія Мартиняка Олександр Пиза. Він подякував усім, хто долучився до благородної справи відкриття садочка. «Я би хотів, щоб у нас, на Волині, на Горохівщині і на Холонівщині, було ще багато таких відкриттів», – зауважив Пиза.



Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха найперше привітав малюків із новосіллям. «Незважаючи на всі проблеми, які має наша держава, мені приємно, що влада знаходить час і кошти і займається соціальними питаннями області», – підкреслив він і додав, що хоч і маленькими темпами, але в державі відбуваються реформи і покращення.



Керівник ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» подарував адміністрації садочка ноутбук, а маленьким вихованцям – солодкі подарунки.



За традицією, новозбудований дитсадок освятили священики місцевого храму.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 28 Грудня 2015 17:55
А де ж садочок????? Одні "ліца" (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus