USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Греції та Румунії можуть ввести власні паспорти вакцинації

20 Березня 2021 15:49
Румунія та Греція прагнуть домовитись про подорожі із використанням власних сертифікатів вакцинації, що відкриє туризм між двома країнами.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AP.

На пресконференції в Бухаресті грецький міністр туризму Гаррі Теохаріс заявив, що Греція охоче прийматиме румунських туристів до того, як ЄС домовиться про створення власних сертифікатів про щеплення.

«Ми дуже хочемо, щоб ЄС прискорив процедуру видачі цього медичного сертифікату», – сказав Теохаріс. «Але до тих пір ми хочемо обговорити з румунським міністром туризму, щоб ми могли приймати туристів навіть до досягнення згоди на європейському рівні», – додав він.

Теохаріс заявив, що Греція буде готова приймати сертифікати про вакцинацію, видані Румунією, і що румунські туристи можуть почати відвідувати країну вже в середині квітня – за місяць до відкриття офіційного туристичного сезону Греції 14 травня.

Міністр туризму Румунії Клаудіу Насуї заявив, що уряд прийме остаточне рішення з цього питання, «але це напрямок, який ми будемо приймати».

До пандемії щороку Грецію відвідували понад мільйон румунів.



Як ми писали, в Єврокомісії планують до кінця березня представити проект цифрового зеленого паспорту для вакцинованих проти коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus