USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Греції тимчасовий табір прийняв перших мігрантів: одразу відбулися сутички з поліцією

13 Вересня 2020 10:17
Наразі лише 200 мігрантів знайшли притулок у тимчасовому таборі «Кара Тепе», розрахованому на 3000 жителів. Внаслідок пожежі у таборі для біженців «Моріа» без даху над головою залишились близько 12000 осіб.

Перші біженці зі знищеного пожежею табору «Морія» вже знайшли притулок у тимчасовому таборі «Кара Тепе» на грецькому острові Лесбос. За даними поліції, мова йде про приблизно 200 мігрантів. Ще кілька десятків до вечора 12 вересня очікували необхідних перевірок. Тимчасовий табір «Кара Тепе», який нещодавно створили на колишньому військовому полігоні, розрахований на 3000 осіб, повідомляє Корреспондент.

Сутички з поліцією

Тим часом напружена ситуація на Лесбосі вже призвела до сутичок з поліцією. Так, у суботу мігранти кидали каміння в поліцейських, а ті відповідали сльозогінним газом. За даними грецьких ЗМІ, мігранти неодноразово запалювали багаття. Також повідомлялося, що багато мігрантів не хочуть переселятися у тимчасовий табір, натомість вони хочуть покинути острів. Наразі тисячі з них спали на узбіччях доріг в антисанітарних умовах.

«Люди тут стають дедалі більш нетерплячими. Вони марширують туди-сюди, щоб продемонструвати свій гнів. Вони говорять нам: «Ми не хочемо залишатися тут. Греція не може піклуватися про нас. «Морія» (згорілий табір мігрантів на Лесбосі) була пеклом. Ми хочемо залишити цей острів», – розповіли люди німецькому виданню DW.
Пожежа в таборі «Моріа»

У ніч на 9 вересня пожежа практично повністю знищила табір «Моріа» – найбільший в ЄС табір для біженців, розташований на острові Лесбос. За оцінкою Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), в результаті близько 11 500 осіб, включно з 4000 дітей, залишилися без даху над головою і протягом декількох днів змушені були ночувати під відкритим небом.

Табір, спочатку розрахований всього на 2800 жителів, був переповнений вже декілька років. Пожежі передували заворушення серед мігрантів у зв’язку з тим, що об’єкт закрили на карантин після першого виявленого там випадку інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. За останніми даними, збудник захворювання COVID- 19 був виявлений у 35 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана Показати IP 13 Вересня 2020 13:49
Мабуть до Украiни хочуть
Народна прокуратура Показати IP 13 Вересня 2020 14:56
Греція про них бачиш-но не може турбуватись! у своїй Африці з усіх досягнень цивілізації бачили лише пластмасовий тазик, у якому мились, і кущі, куди ходили справити нужду, вигнавши звідти попередньо лева. Назад в своє Сомалі !!!
Анонім Показати IP 14 Вересня 2020 20:35
Міграційні макаки не хочуть працювати. Їм давай до Європи та пособіє по безробіттю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus