USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Грузії стартували останні вибори президента

28 Листопада 2018 11:35
Сьогодні, 28 листопада, у Грузії розпочався другий тур президентських виборів. Дільниці відкрились о 08:00 місцевим часом (о 6:00 за Києвом).

За інформацією ЦВК Грузії, у виборах можуть взяти участь понад 3,5 млн громадян, передає theБабель.

28 жовтня у першому турі жоден із головних претендентів на пост глави держави не набрав необхідної кількості голосів для перемоги.

За президентське крісло борються двоє: Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія» (38,6% голосів), і представник опозиційної партії «Єдиний національний рух» Григол Вашадзе — кандидат від партії прихильників екс-президента Міхеіла Саакашвілі (37,7% голосів у першому турі).

Опитування показують гіпотетичну перемогу Вашадзе над Саломе Зурабішвілі як 4 до 3, пише головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов у своєму Telegram-каналі.

У Грузії відбуваються останні прямі вибори президента. У 2017 році парламент країни затвердив нову Конституцію, яка перетворила Грузію на парламентську республіку. Нового президента оберуть на шестирічний термін. В 2024 році главу держави буде вибирати уже виборча колегія з 300 делегатів.

Згідно з новою конституцією, президент є главою держави і представляє країну на міжнародній арені, але його повноваження обмежені.

Саломе Зурабішвілі може стати першою жінкою-президентом Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus