USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські студенти замерзають у гуртожитках. РЕПОРТАЖ

2 Лютого 2014 18:29
Про холоднечу в гуртожитку, де мешкають учні ВПУ №1, і про жахливий стан туалетів у цьому закладі повідомили (на умовах анонімності), власне, мешканці гуртожитку. Скарга припала на вихідні. Наша знімальна група негайно виїхала на вулицю Центральну - пише Нововолинськ Діловий.

Неділя, 2 лютого, 14:30. У холі гуртожитку нас зустрічає чергова. Називаємось, показуємо посвідчення, пояснюємо, яке нагальне питання нас сюди привело. Чергова навідріз відмовляється пропустити нас усередину. Так само навідріз відмовляється назвати своє прізвище: - Питайте все у коменданта, я тут самий маленький чоловік!

- А хто комендант? - Дейнеко Надія Петрівна.

Телефонуємо пані Дейнеко: так і так, хочемо дізнатись, яка температура у кімнатах, де мешкають учні, оглянути туалети. Заявляє, що без дозволу директора нам ніхто нічого не скаже і не покаже.


Неначе тут режимний об'єкт і державна таємниця. У цей час коридором іде хлопець. Питаємо, чи тепло в його кімнаті. Чергова не дає хлопчині й рота відкрити: ««Проходь, не зупиняйся!» Спантеличений учень зникає у дверях, що ведуть нагору. Саме на обороні цих дверей і стоїть чергова «самий маленький чоловік» Галина Олексіївна. Свою дещо дивну поведінку пояснює нам просто: «Хочу доробити до пенсії!». Вдалося дізнатися, що у гуртожитку мешкають 120-150 осіб. Зараз багато хто на практиці, тож постояльців поменшало. У холі одна батарея гаряча — при самому вході, друга ледь тепла. «Може, завоздушена», — каже чергова. Кілька дівчаток спустилися сходами, кажуть черговій, що підуть у магазин. Та щось позначає у журналі.

Виходимо разом із дівчатами. Розповідають, що мешкають на 4-му і 5-му поверхах. У кімнатах, де вікна пластикові, тепло. Там, де рами старі, з дерева, — холодніше. — Я ворушуся, то й не мерзну, — посміхається дівча.

Також зізнаються, що бачили у гуртожитку мишей. Усі будівлі ВПУ обслуговує газова котельня. Двері старого приміщення зачинені зсередини. Чути жіночий голос: працівниця розмовляє по телефону. Зачувши наш стукіт, змовкає. Вочевидь, щойно дістала вказівку не відчиняти кореспондентам.

У центральному навчальному корпусі хазяйнує в неділю сторож. Службова вбиральня на першому поверсі виглядає чистенько (нам її показали-таки). Однак пройтися бодай коридорами ВПУ без дозволу директора категорично не можна. Директором тут — депутат міськради Валентина Іванівна Приступа (фракція БЮТ). Скаржники казали, що звернення до адміністрації ВПУ щодо холоднечі у кімнатах гуртожитку були безрезультатними.

Ще раз зазираємо до гуртожитку. «Самий маленький чоловік» у цей момент демонстративно викидає на мороз кота, що походжав у холі: - Іще напишете, що в нас тут антисанітарія, бо кіт ходить!... Та ні, до кота не маємо жодного діла. Нехай собі ловить гуртожитських мишей!

Сконтактувати з директором-депутатом ми так і не змогли. Жоден телефонний номер не відповідав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Овруч Показати IP 3 Лютого 2014 09:20
А где новая майдаунская власть. Студенты мерзнут в знак поддержки майдана. Они борятся за майдан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus