USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Кабміні не почули депутатів Волиньради

17 Червня 2014 11:55
Кабмін не підтримав пропозицію Волиньради про надання статусу депортованих українцям, примусово переселеним з Холмщини та інших територій, інформує «Волинська газета».

У 2014-му минає 70 літ від депортації українців із території польської Народної республіки, а точніше з одвічно українських земель – Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини і Західної Бойківщини. Чимало цих людей у 1944-45 рр оселилося на Волині, ще частина потім переїхала в область із інших, в основному південних регіонів України – ближче до малої батьківщини.

У березні цього року депутати Волинської облради прийняли звернення до в.о. президента України щодо необхідності проведення заходів до цієї річниці на державному рівні. У переліку пропозицій була й та, що стосувалася визнання статусу депортованих для цих людей, яких насправді вже лишилося не так і багато.

Однак у столиці солідарність із волинянами не проявили. У відповіді на депутатське звернення зазначається:

Кабмін не підтримав «пропозицію депутатів Волинської обласної ради щодо розробки Закону України про статус депортованих українців, примусово переселених з території Польської Народної Республіки в УРСР». Мовляв, соціальний захист цій категорії населення гарантує закон «Про статус ветеранів війни». І хоча тезу про відзначення річниці у різних міністерствах підтримали, однак у відповіді депутатам Волиньрада нагадали про економію коштів – зокрема урядову постанову, якою заборонено витрачати державні гроші на подібні заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ирина Показати IP 17 Червня 2014 12:58
Хоть в чем-то поставили этих идиотов на место!
Ти до Ирина Показати IP 17 Червня 2014 13:19
тупа коза. Якби твоїх рідних переселили і ти б на собі відчула те що відчули вони, накого б не писала.
громада Показати IP 17 Червня 2014 13:36
Нічого особистого, але вочевидь факт недолугості депутатів!!! В цей час, коли економічна, фінансова, енергетична... кризи, йде війна на Сході, ці недодепутати гроші на пам'ятники Бандері, вшанування різні, надання статусів...хочуть! Ну як їх назвати після цього??? Наведіть порядок в країні, підніміть економіку, профінансуйте армію і біженців, а вже потім беріться за справи минувщини!!! Ну хто їм розуму позичить тим Гузям, Пирожикам, Собуцьким, Загревам...?! О то повибирали...
Ubuntu до громада Показати IP 13 Серпня 2019 08:53
ви ж і вибрали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus