USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.88

У Камені-Каширському освятили Алею Слави Героїв

23 Серпня 2023 23:00
Напередодні Дня Незалежності України і в День Державного Прапора України у Камені-Каширському освятили Алею Слави Героїв, які загинули у російсько-українській війні.

Про це повідомили в Камінь-Каширській міській раді.

З усіх околиць громади приїхали рідні загиблих Героїв, зібралися представники влади, містяни та небайдужі люди, чий спокій боронили Захисники. 58 солдатів-земляків поклали життя на вівтар свободи нашої держави.

В пам’ять про найкращих синів краю в центрі Каменя-Каширського міська рада створила Алею Слави Героїв, яка буде нагадувати всім нам про ціну української незалежності.
Зі словами скорботи та подяки до родин загиблих воїнів звернувся міський голова Віктор Пась:

«9 років триває російсько-українська війна, так історично складається, як тільки українці мають змогу самостійно жити, працювати, творити нашу державу, постійно знаходиться той, хто хоче допомагати нам у цьому, ця допомога закінчується плачевно для нашого народу. Кожного століття українці змушені ціною власних життів захищати свою незалежність.

При відкритті такої Алеї ми хочемо лише одного – щоб вона не поповнювалася, тому що це найбільший біль для кожного з нас. Від всієї громади та себе особисто дякую рідним Героїв. Доземно вклоняюся кожному із вас, на жаль, горе, яке у вас на душі, нічим не розрадити. Щиро зичу витримати всю цю біду, яка настала через кляту росію. Нехай наші хлопці, які стали воїнами Небесного війська, спочинуть у Царстві Небесному. Пам'ятна Алея має щодня всім нам нагадувати, якою страшною та жорстокою є ціна нашої незалежності. Щодня, проходячи чи проїжджаючи повз, маємо цінувати тих, хто дозволив нам зустрічати ранки вдома. Хочемо єдиного – Перемоги, яка принесе нам мир! Слава Україні! Героям Слава!»
Настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс протоієрей Микола Смолярчук освятив пам’ятні банери та побажав усім жителям громади бути об’єднаними і дружними, як у перші дні війни, завжди пам’ятати, завдяки кому живемо на рідній землі.

Працівники центру культури та дозвілля і викладачі дитячої школи мистецтв виконали молитву «Отче Наш» на честь світлої пам’яті полеглих солдатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus