USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Карпатах блискавка вбила 26-річного туриста

14 Червня 2020 10:48
У ніч проти 13 червня в Карпатах від удару блискавки загинув 26-річний турист зі Львова.

Про це повідомила пресслужба ДСНС в Івано-Франківській області.

Зазначається, що 12 червня він разом з товаришем піднімався на гору Грофа. У дорозі чоловіків застала гроза. Вони втратили зв'язок один з одним і розійшлися. Один із туристів прийшов на місце зустрічі, про яку вони заздалегідь домовилися. Проте іншого не було.

Після отримання повідомлення про зникнення людини рятувальники оперативно рушили на пошуки.

Шукали усю ніч, але лише о 07:30 вже 13 червня за кільканадцять метрів від вершини гори знайшли зниклого. Але 26-річний чоловік вже був без ознак життя.

Рятувальники наголошують, що туристи проігнорували елементарні правила безпеки в горах. Зокрема, сходження почали після восьмої вечора з будиночка між горою Грофа і Кінь Грофецкій. Перед цим пройшла потужна гроза, але було чутно грім та видно скупчення хмар, що свідчило про наближення наступної бурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus