USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Харкові загорівся будинок для людей похилого віку, 15 загиблих

21 Січня 2021 16:39
У Харкові виникла пожежа в житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей. 15 людей загинули, ще 9 постраждали.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу ДСНС.

«21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі», – йдеться у повідомленні.

Пожежа почалася на верхньому поверсі і швидко розподілився на площу 100 кв. метрів. Рятувальники вже виявили 15 тіл, 9 людей постраждали.

У ДСНС уточнюють, що інформація про 15 загиблих станом на 16:05. О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м.кв.

«Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня», – додали у відомстві.
Як зазначив на своїй сторінці у фейсбуці Президент України Володимир Зеленський, за попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 людей похилого віку.

«Знаю, що рятувальники з перших хвилин перебувають на місці та гасять пожежу. Доручаю Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен.

Закликаю місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 21 Січня 2021 17:53
а тепер треба вияснити в першу чергу як ці люди появилися там, і на кого переписані їх квартири, оскільки в такі будинки здебільшого йдуть пенсіонери, безхатьків туди не поселяють, це для роздумів для нових поліцейських
Свідомий майданмен до лучанин Показати IP 21 Січня 2021 20:57
І підпільні дитячі садочки є і реабілітаційні центри алкоголіків-наркоманів, бо держава відмовляється навіть старі утримувати - на місцеві ради скидає, а відкривати нові?. А де тут можна вкрасти?!! Це ж не армія, де то склад згорить, то ревізійна чи слідча комісія на міну зненацька наїде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus