USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Німеччині тестують роботів-онуків для стареньких

16 Березня 2024 23:09
Мюнхенський стартап Navel Robotics випускає роботів для будинків, у яких проживають люди поважного віку. Згідно з ідеєю, розробка має замінювати онуків.

Про це пише ТСН з посиланням на Bild.

За словами автора розробки Клода Туссена, робот може встановити зоровий контакт і за виразом обличчя визначити, що відчуває інша людина. Він заснований на ШІ, тож може розповідати анекдоти, слухати історії з життя та ставити запитання.

Читати ще: Figure AI представила свого робота, який вільно спілкується з людиною

Наразі роботи Navel Robotics проходять тестування відразу в кількох будинках для людей поважного віку. Багатьом стареньким такий собі дитина-робот, що спілкується з ними, нагадує часи, коли їхні діти були маленькими. Жителі будинків залюбки знайомляться з роботом-онуком, який дуже милий і добре реагує на людей.

Після завершення випробувань Navel Robotics збираються запустити серійне виробництво роботів. Зазначають, що їх продаватимуть комплектом по двоє приблизно за €48 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus