USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Ківерцях активісти нагадали про екологічне лихо

27 Лютого 2016 09:33
Проблема з каналізацією у Ківерцях не нова. Відходи міста течуть навколишніми полями, лісами і в результаті впадають у річку Стир. Місцева влада не вирішує цієї проблеми, повідомляє «Народний контроль Луцьк».

Головний рів Прудніківської меліоративної системи почав різко забруднюватися роки три–чотири тому. Вода стала каламутна, як після прання. Крім того, у повітрі чути нестерпний сморід, - розповідає місцевий мешканець Алім.

«Це справжній крах природи. Ми колись тут відпочивали, купалися, вода була чиста, дно було видно, риба ловилась – щуки, карасі», - з ностальгією згадує чоловік.

На думку місцевих мешканців, проблема з’явилася після спорудження очисних споруд. Саме тоді рів почав наповнюватися стічними водами ківерцівської каналізації. Люди забили на сполох, та владі байдуже.

Активістка Анна Мовяк – одна з перших, хто шукав шляхи вирішення цієї проблеми. «Тепер вже проблему помічають всі мешканці, тому що ввечері проїхати дорогою Луцьк-Ківерці без відчуття того смороду неможливо», - обурюється вона.

Міський голова Ківерців Володимир Жгутов пообіцяв зайнятися цим питанням: «Якщо потрібні будуть додаткові кошти для закупівлі реагентів щодо більш досконалої очистки стічних вод – будемо закупляти. У березні-квітні будемо проводити сесію щодо виділення коштів для додаткової очистки та закупівлі реагентів».

Проте активісти вирішили не чекати так довго, і вже звернулися до державної екологічної інспекції області. «Ми написали лист у Волинську екологічну інспекцію, описали ситуацію і чекаємо від них подальших дій, аби вони зробили висновки», - розповіла Анна Мовяк, та пообіцяла, що й надалі відстежуватиме ситуацію, аби не допустити екологічного лиха у районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus