USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ківерцях тече «кривава річка» поряд з громадським пляжем. ФОТО. ВІДЕО

12 Жовтня 2016 18:07
Стічний рів Ківерець, який знаходиться на окраїні міста, наповнився водою яскраво червоного кольору та віддає різким неприємним запахом. Місцеві жителі кажуть, що до рову зливають відходи діяльності фермерського господарства «Золота нива», а мер міста закриває на це очі.

Як повідомили журналістам Інформаційного агентства Волинські Новини занепокоєні місцеві жителі, проблема зі зливом у рів нечистот існує давно, проте 11 жовтня вода у ньому стала червоного кольору, а запах – нестерпним. Місцеві мешканці стали бити на сполох.

Так, небайдужий користувач мережі Фейсбук Віталій розмістив на своїй сторінці інформацію про екологічний прецедент у Ківрцях. Як пізніше він прокоментував ситуацію журналістам, вода у рові стала «кривавого кольору» в один день.

«Цією дорогою я щодня їжджу на роботу, як тільки вода у рові змінила колір, я одразу це помітив. Підійшов, аби роздивитись, і жахнувся від нестерпного смороду», - розповідає Віталій.

Журналісти ІА Волинські новини, які працювали на місці подій, переконалися у скаргах місцевих жителів на власні очі.
Неприємний запах відчувається вже на трасі. Яскраво-багряний потік невідомої речовини витікає зі стічної труби прямо у воду, що тече ровом. Рів, який проходить під трасою, вимиває нечистоти далі у ліс.
А з іншого боку на відстані кілька десятків метрів знаходиться міський пляж озера "Молодіжне" та житлові будинки.

Місцева жителька Тетяна, хата якої знаходиться неподалік міського стічного рову, розповідає, що з проблемою неприємного запаху з того рову знайомі ківерчани дуже давно. Жінка каже, що вони з сусідами неодноразово писали звернення до мера міста Ківерці Володимира Жгутова, проте - жодної реакції.
«Взимку ще куди не йшло, воно там замерзає, а літом такий сморід від того рову, що неможливо вікна у хаті відкрити. А там же поруч озеро «Молодіжне» і парк відпочинку. Наші діти там бігають, граються, купаються», - розповідає Тетяна.
Люди кажуть, що туди стікаються нечистоти з усіх Ківерець, але особливо неприємний запах буває тоді, коли місцеві підприємства позбуваються виробничих відходів. Ківерчани переконані, що багряний колір у річці через те, що саме зараз на місцевому підприємстві "Золота нива" сезон переробки червоного буряка.

Головний технолог фермерського господарства «Золота нива» Віра Сокол підтвердила інформацію про те, що червоний колір у стічному рові дійсно пов'язаний з діяльністью їхнього підприємства. Зі слів технолога, зливи проходять через очисні споруди, які не можуть вивести колір, проте відходи є абсолютно безпечними для людей та навколишнього середовища.

«Ми сушимо екологічно чистий буряк. При нормі вмісту нітратів в сировині 90%, в наших буряках він становить всього 30%. Я готова підтвердити це в будь-якій лабораторії, проте з кольором ми поки зробити нічого не можемо» - резюмує Віра Сокол.

Ківерчани переконані, що мер знає про проблему, адже почалася вона саме за його каденції, проте ніякіх заходів не приймає.

Своєю чергою, Володимир Жгутов, який очолює місто вже десять років, відмовляється коментувати ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2016 18:28
Заборонили мясникам скидати в міську каналізацію, то вони вилили в річку своє нечистоти.
Віктор до Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2016 10:28
Звідки ви знаїте що це кров? Можливо це з сушильного заводу де сушать овочі?
Петрівна до Віктор Показати IP 13 Жовтня 2016 18:18
Можливо це так ,тим більше,ці " води " ніякої шкоди нікому не завдають.
Громадянин України Показати IP 12 Жовтня 2016 19:11
це не правда що в луцьку когось ловлять за злив нечистот... Якось їхали з малечею по вул. Мамсурова теперішній Промисловій біля металобази як завжди черга з машин які зливають в люк каналізації Луцька таку гидоту що в авто повз проїхати і не задушитись неможливо.. Дай думаю повідомлю нашій поліції яка так показово перед цим ловила і штрафувала забруднювачів.. виклик правда прийняли.. через деякий час телефоную до поліції і запитую які міри були прийняті по моєму повідомленні. Мені повідомляють так щоб більше не звонив.. ( все узгоджено з міською радою). на моє запитання якщо усім все відомо то чому тоді вони зливають на Мамсурова а не везуть на очистні споруди .. Пан поліцейській спромігся теж на відчепки сказати я незнаю.. Яка тоді мова що хтось з кимсь бореться? напевно з відома міської ради в річку і злили..
43 до Громадянин України Показати IP 12 Жовтня 2016 21:38
Ну так це ж офіційне місце зливу. Їх в Луцьку 2 - на мамсурова і карбишева. І є якісь там договори. Інша справа, що насправді ніхто не контролює, хто там зливає і що. Але міськраду влаштовує
Знаю. Показати IP 12 Жовтня 2016 19:55
В с. Підгайцях теж така проблема . Страшний сморід біля траси . В рівчак скачують каналізацію .
Вол-Вол Показати IP 12 Жовтня 2016 19:56
Заїдьте у місто Володимир-Волинський,там в лісі озера з відходами Курки Чеботурки,і всім пох!!!
туту Показати IP 13 Жовтня 2016 00:48
це не м*ясо це Соколи свої відходи з Моркв*яного заводу льють ... і це ще не вся шкода яку вони наносять довкіллю !!!!
Тетянка до туту Показати IP 13 Жовтня 2016 18:13
А скільки користі то ніхто не бачить а " кров'яну "воду відразу побачили.
Захар Беркут до туту Показати IP 13 Жовтня 2016 19:54
Хаха смішні люди... Не тільки Соколи туди відходи ллють ,вони їй тільки закрасили... Ця проблема нажаль існує у кожному місті , будуйте очисні , каналізації і буде все в порядку! Це не є велика проблема у нашому місті!
бандерівець Показати IP 13 Жовтня 2016 07:35
всього навсього з сушильного відходи) видно зараз сушать червоний бурячок а проблему роздули...
тарас Показати IP 13 Жовтня 2016 17:57
Якого малого ви тут цю тему роздуваєте? Ні яку шкоду ці води не несуть мешканцям міста!
бандера Показати IP 13 Жовтня 2016 18:07
Якщо і навіть сушильний завод свої відходи виливають то це 100% не приносить шкоду людям! це ж екологічні відходи без хімікатів чи іншого шкідливого вмісту. Це хтось кольору злякався ☺
Тетянка Показати IP 13 Жовтня 2016 18:09
Вам що нема про що писати ? ☺
за правду Показати IP 13 Жовтня 2016 18:15
Наробили рейваху без причини!
Захар Беркут Показати IP 13 Жовтня 2016 18:37
Шановні мешканка Тетяна яка живе близько озера Молодіжне не стоїть відкривати рот і говорити неправду,бо червоної води літом там не може бути ,оскільки місцеві підприємства зливають туди воду в осіннь-зимовий період.
За правду Показати IP 13 Жовтня 2016 19:48
Док, пятиповерхівки, "живуть" без централізованої каналізаці стоки ніхто не очищує, вони тічуть прямо в річку. ОДА знає про цю проблему є фінансування на екологію .Від міста потрібен проект, гроші вони виділять. А на підприємства ніхто не має права пікнути і так дякуйте Богу що вони є і розвиваються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus