USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому у Ківерцях не змогли обрати голову райради

20 Листопада 2015 20:55
Перше засідання новообраної Ківерцівської районної ради відбулося 19 листопада. Серед депутатів – по 7 від політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщини», по 4 – від Радикальної партії Олега Ляшка та «Громадянської позиції», 3 – від ВО «Свобода» та 2 – від «Громадського руху «Народний контроль». Загалом у складі ради – 34 представники громади.

Традиційно на першій сесії обирали голову райради. Серед претендентів на цю посаду свої кандидатури висунула політична партія «УКРОП» та Блок Петра Порошенка «Солідарність». УКРОП запропонував обрати керівником ради підприємця Володимира Юрчука, який, до слова, вже має досвід роботи у представницькій владі, БПП – першого заступника голови райдержадміністрації Юліана Таранчука.

«Голосування за голову райради відбувалося таємно. Згідно із його результатами, 16 голосів віддали за Юрчука та 16 – за Таранчука, 2 бюлетені визнали недійсними. У бюлетені для голосування було чітко зазначено, де слід ставити позначку на підтримку того чи іншого кандидата. Двоє голосуючих поставили відмітку не з того боку навпроти прізвища кандидата. Тому лічильна комісія визнала ці бюлетені недійсними. Її рішення підтримали і депутати більшістю голосів. Вирішили перенести питання обрання голови райради на наступне сесійне засідання, дату проведення якого досі не визначили», – розповідає голова Ківерцівської районної організації політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Олександр Омельчук.

Як зазначає Олександр Омельчук, кандидат від БПП Юліан Таранчук не погодився з таким рішенням депутатів. Він вирішив оскаржити результати голосування за голову райради у суді, куди й звернувся із заявою.

Наразі заяву у суді зареєстрували, однак, дата судового засідання ще невідома.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що радами у Ратнівському та Луцькому районах керуватимуть представники УКРОПу. Зокрема, головою Луцької районної ради став Приходько Валентин Васильович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
777 Показати IP 20 Листопада 2015 22:02
А Таранчука законно провели в Раду.Чудотворці.
ківерчанин Показати IP 20 Листопада 2015 22:37
Таранчук в минулому притягався до кримінальної відповідальності за розкрадання державних коштів і оборудки з вугіллям для навчальних закладів, все це можна побачити в реєстрі судових рішень. Гарний буде в нас голова райради.
Анонім до ківерчанин Показати IP 21 Листопада 2015 00:23
Любой человек, имеющий не погашенную судимость, не может быть государственным чиновником. Следовательно, либо ты ошибаешься либо губернатор нарушил закон, так как кандидатура на нынешнюю должность Таранчука утверждается губернатором.
Таранчук Показати IP 20 Листопада 2015 22:41
Суд відбудеться завтра в закритому режимі, я законний голова районної ради.
777до аноніма Показати IP 21 Листопада 2015 02:13
Це Конституцією передбачено? Нехай спочатку в Раду пройдуть через довіру людей,а не вихитрясами. Вони з регіоналів повиходили ,але чи регіонали вийшли з них. Візьмуть очі в сірка і підуть в суд.
виборець Показати IP 21 Листопада 2015 09:39
Ні Юрчук ні Таранчук уже не зможуть висувати своі кандидатури на голову. Тому суд останній шанс доя останнього.
До Аноніма Показати IP 21 Листопада 2015 09:48
Шановний,Ви ще маєте ілюзії,що в Україні працює закон? Для тих,хто при владі,закон,як дишло-куди треба,туди і поїхали!
777 Показати IP 21 Листопада 2015 10:04
Все почалося з того що одна партія заставила депутатів відмовитися від мандатів,щоб розчистити шлях Таранчуку, а друга заставила показувати бюлетені при таемному голосуванні. З цих викрутасів нічого не вийшло. А тепер ще й суд підуть. В Ростов ім дорога
Qwerty Показати IP 21 Листопада 2015 10:59
Прикол в тому, що одну неправильну позначку поставив сам Таранчук, якби не був таким тупим, то вже був би головою.
Юрист Показати IP 21 Листопада 2015 11:40
Чому народ такий тупий, за кого голосував ? Кого обрали того і маете!
Патріот Показати IP 24 Листопада 2015 10:47
М*дака Жгутова треба окрасити в зеленку, за те що він замість ями залатувати, розмітку по ним малює за наші кошти пітон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus