USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ківерцях висадили вишневий сад пам'яті Героя Небесної Сотні

10 Квітня 2017 17:48
Міська еко-патріотична акція «Вишневий сад Василя Мойсея» відбулася 10 квітня у Ківерцях.

У рамках Всеукраїнської акції «Посади дерево миру» висадили 100 саджанців вишень та кілька сотень лип і дубочків.

Долучилися до закладення фруктового саду і лісового масиву міський голова Володимир Жгутов, екс-голова районної ради, перший заступник в.о. Луцького міського голови Григорій Недопад, радник народного депутата України Ірини Констанкевич Лариса Понєдєльнік, представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольга Матвійчук, учні 10-х класів ЗОШ І-ІІІ ст. міста Ківерці, представники виконавчого апарату міської ради, депутати міської та районної рад та працівники Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» і ДП «Ківерцівське лісництво».

«Ми вдячні усім, хто долучився до проведення акції. Це була благодійна громадська ініціатива. За сприяння народного депутата Ірини Констанкевич міська рада закупила саджанці. Сподіваємося, що закладений сад буде буйно зростати і плодоносити. А такі добрі справи будуть продовжуватися», – наголосив очільник міста.

Священик Роман, брат загиблого героя Василя Мойсея, звернувся до молоді зі словами подяки: «Останнього дня, коли ми з братом працювали по господарству, Василь висловив мрію: на земельному наділі у Небіжці висадити вишневий сад. Він любив компот з вишень. Не судилося посадити Василю сад, бо куля снайпера у лютому 2014 року забрала його життя. Але його мрія живе… 22 вишні ми з родиною посадили на тій ділянці. Сьогодні закладаємо вишневий сад у Ківерцях на згадку про Василя і в пам’ять про те, що ми є силою».

«Дуже приємно мені, як депутату районної ради, долучитися до акції. Ці дерева, які висаджуємо на згадку про Героя Небесної Сотні Василя Мойсея, потрібно не тільки садити, але й берегти», – зазначив перший заступник в. о. Луцького міського голови Григорій Недопад.
Радник народного депутата Лариса Понєдєльнік зауважила, що Ірина Мирославівна завжди долучається до таких патріотичних заходів. Та додала, що надзвичайно приємно, коли до таких акцій долучається молодь.
«Подібні акції покликані привернути увагу суспільства до питань бережливого ставлення до навколишнього середовища, збереження та примноження лісового фонду Ківерцівщини, а також формування екологічної свідомості та патріотизму. Я вперше беру участь у подібній акції. Усі працюють відповідально, з хорошим настроєм. Хлопці ктивно допомагають дівчатам: копають ямки, носять воду», – поділилася президент учнівського самоврядування ЗОШ №4 Олександра Красовська.
«Сподіваюся, що вишня між двома ділянками лісу добре прийметься, адже тут затишно і земля для саду підходить. Особливо приємно, коли діти не лишаються осторонь та самі виявляють бажання допомагати лісівникам у відтворенні лісових масивів», – зазначила представник НПП «Цуманська пуща» Юлія Грицюк.
Результатом згуртованої роботи стали вишневий садок та новий лісовий масив у Ківерцях. Присутні отримали гарний настрій від доброї справи та відчуття задоволення від того, що незабаром «Вишневий сад Василя Мойсея» буде квітувати і приносити плоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 11 Квітня 2017 13:43
То все звичайно дуже добре, але хто ж так закладає сади??? Якщо працюєте, то вже працюйте по технологіях. Де ваші ями 60х60х60? Де підв'язка саджанців, їх побілка? Що робиться з міжряддями то взагалі жах.... Побачите який відсоток приживеться. Шкода праці дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus