USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У колишнього директора Цуманської пущі відсуджують гроші за незаконне звільнення працівника

9 Листопада 2021 23:13
На Волині в колишнього директора Цуманської пущі Ігоря Квача Міністерство захисту довкілля хоче відсудити 259 тисяч гривень. Судова тяганина триває вже рік.

Іронія долі полягає в тому, що ці гроші Цуманська пуща заплатила працівнику, якого Квач незаконно звільнив, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Ідеться про Віталія Жабчука, який роками судився через своє звільнення з дирекцією Цуманської пущі. Про судові баталії поміж Квачем і Жабчуком неодноразово писали у пресі. А вже тепер і сам Квач опинився в лавах звільнених. І на суди ходить, як на роботу. Бо ж Міністрество захисту довкіля хоче відсудити в ексдиректора нацпарку суму компенсації, яку заплатила Жабчуку Цуманська пуща.

Ківерцівський суд присудив виплату – 50 тисяч гривень. Проте позивачів це не задовольнило, і тепер Міндовкілля в апеляційному порядку просить стягнути з Ігоря Квача 259 тисяч.

«Судом першої інстанції не наведено, чому саме таку суму було обрано, з огляду на ті мотиви, на які він посилався, – каже представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Володимир Забур’янов. – Цю цифру взяли з повітря. Вважаємо, що рішення суду першої інстанції є частково незаконним, внаслідок чого просимо його змінити, задовольнивши позовні вимоги в повному обсязі».
І якщо Ігор Квач ще може погодитися із сумою 50 тисяч гривень, то 259 тисяч він платити аж ніяк не згоден. Бо ж наросла вона через надто затягнуті суди.

«Реформувався Верховний Суд, два роки він розглядав касаційну скаргу, – зазначає чоловік. – Я не знаю в силу яких обставин, але навіть Верховний Суд все-таки частково задовольнив позов. Бо в наказі про відсторонення від роботи одна кома стояла не так, було написано про період на медогляд з такого до такого числа, а треба було ще вказати слово термін. Відповідно, за два роки набіг середній заробіток в такій сумі».

Між тим, теперішній директор Цуманської пущі Віталій Деркач не погоджується з попередником і вважає, що суму потрібно сплатити усю, бо ж національний парк заплатив саме стільки.

«Кошти було виплачено Жабчуку завдяки розумінню працівників Цуманської пущі, що треба якось цю ситуацію врегулювати, – вважає він. – Хтось відмовився від премії, хтось у відпустку за власний рахунок. І в кінці року, саме тоді, коли бракувало коштів, бо в бюджетній організації їх завжди бракує, ці гроші було виплачено».

Можна сказати, Ігор Квач легко відбувся, тож вивертати усе з кишень не треба буде. Суд ухвалив рішення на його користь і розкошелитися доведеться лише на 50 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus